"Трохи вранішніх новин" (23 березня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (23 березня) - Денис П'ятигорець

1. Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня вводить санкції стосовно "дочок" російських державних банків. Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов’язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

2. Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну громадянці РФ Юлії Самойловій терміном на три роки. Росії сказала, що буде бойкотувати Євробачення. «Ну і от як ми тепер без ваших СМСок…?» - зажурилися в оргкомітеті конкурсу.

3. Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень. "Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже 300 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні. «Це не правда» - заявили в «Київавтодорі». «Ну, звичайно, ага… Скажіть ще, що навіть свої кровні віддавали, щоб дороги якісно зробить» - відповіли київськи водії.

4. Співробітники СБУ та спецпідрозділу Альфа затримали дев'ятьох членів агентурної мережі російських спецслужб, які діяли у східних і південних регіонах України. До створення цієї мережі було причетне ГРУ РФ. Керівником і координатором цієї мережі російські спецслужби призначили жінку-агента, держслужбовця з Одеси.

5. "Нафтогаз" знизив ціни на газ для промспоживачів на 10%

6. Ціни на газ для населення піднімати не будуть ще як мінімум рік. Кабінет міністрів України продовжив спеціальні зобов'язання, що покладаються на НАК Нафтогаз України та інші суб'єкти ринку природного газу, ще на рік – до квітня 2018 року.

7. Початок мовлення українських телеканалів на території окупованого Криму в так званому "кримському уряді" назвали диверсією. Реакція «кримських урядовців» на включену телевежу нагадала реакцію тарганів на включене світло. Тепер таргани чекають, коли прилетить тапок.

8. Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань, яка повинна замінити Податкову міліцію. Основними функціями Служби фінансових розслідувань (СФР) будуть виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів, які спрямовані проти публічного інтересу у сфері фінансів та суміжних сферах.

9. Міністр соціальної політики Андрій Рева розраховує на внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту щодо пенсійної реформи до кінця квітня. Про це він сьогодні сказав журналістам після засідання уряду.

10. Верховна Рада схвалила звернення до американського Конгресу щодо гарантій безпеки для України. Звернення містить прохання про укладення з Україною оборонної угоди і визнання її основним союзником поза НАТО.

11. Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №3464 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв'язку із проходженням ними військової служби".

12. Верховна Рада ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне та фінансове співробітництво. Угода створює рамкові умови для залучення фінансової та технічної допомоги від Уряду Норвегії, а також визначає види та форми надання цієї допомоги, механізми погодження проектів техдопомоги, пільги, привілеї та імунітети для Норвезької сторони у рамках реалізації згаданих проектів.

13. Індія більше не зацікавлена у російських літаках Іл-214, на розробку яких пішло 17 років. Натомість країна зосередиться на українському Ан-178.

14. Валовий зовнішній борг України на 1 січня 2017 року скоротився на 5,2 мільярда доларів, або на 4,4% нижче показника на 1 січня 2016 року.

15. Нацбанк буде продавати заставне майно через систему ProZorro.Продажі

16. Прострочена заборгованість підприємств теплокомуненерго, теплоцентралей та прямих промислових споживачів перед НАК “Нафтогаз України” за минулий тиждень зменшилася на 1,061 млрд грн

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець