"Трохи вранішніх новин" (31 серпня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (31 серпня) - Денис П'ятигорец

1. Збройні сили України увійшли у 30 кращих армій світу за версією міжнародної компанії Global Firepower. Порівняно з країнами-сусідами Україна посіла третє місце — після РФ (2 місце) та Польщі (19 місце).

2. Президент України відвідав 3-й окремий полк спеціального призначення, який дислокується в Кропивницькому та передав хлопцям 100 снайперських комплексів, у складі: 82-х 7-62-мм карабінів Z-10 (.308 Winchester) та 18 гвинтівок Savage під набій .338 Lapua Magnum, оптика, далекоміри та десятки тисяч набоїв.

3. Спецпредставник США по Донбасу потролив одночасно і Мєльдонію і нашу «вату». За словами високопосадовця: «єдина територія, де страждають російськомовні жителі, - це область під контролем російських сил".

4. Київське підприємство ТОВ «Юармс» (UaRms) розпочало випуск балістичних пластин для додаткового захисту голови та шиї бійців. Пластини призначені для збільшення площі захисту балістичних шоломів з високою обрізкою.

5. За розрахунками МОЗ, за кожного пацієнта в 2018 році сімейний лікар отримуватиме в середньому 370 грн, а не 210, як передбачалося раніше. При цьому, річний тариф за літню людину (65+) і малюка - буде удвічі вище, ніж на молодого здорового чоловіка 25 років. Таким чином прибуток лікаря ефективної сімейної практики з двома тисячами пацієнтів може доходити до 18 тис. гривень, медсестри - до 12 тис. гривен

6. Формування оборонного бюджету відбувається відповідно до Стратегії Нацбезпеки держави, тож становитиме за словами Турчинова в 2018 році на оборону буде виділено "не менш ніж 5% від валового внутрішнього продукту".

7. Російська ̶б̶р̶е̶х̶л̶и̶в̶а̶ ̶к̶у̶р̶в̶а̶ пропагандистка Анна «Рабочій рот» Курбатова, яку в Мєльдонії вважали «викраденою СБУ», знайшлася. За словами речниці СБУ найближчим часом вона буде примусово повернута до РФ.

8. Слідчі СБУ повідомили про підозру членам міжнародного злочинного угруповання, які підозрюються у навмисному знищенні цілісного виробничого комплексу Запорізького алюмінієвого комбінату в інтересах конкурентів з Росії.

9. Кабмін за пропозицією Міноборони змінив застарілий радянський порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців. З 1 січня 2018 року розміри посадового окладу та окладу за військовим званням залежатимуть від прожиткового мінімуму. Це забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі. Конкретний розмір посадових окладів визначатиметься шляхом множення на відповідні тарифні коефіцієнти та у порівнянні з існуючими окладами збільшиться приблизно у п'ять разів. Постанова також передбачає виплату грошової допомоги при підписанні першого контракту у розмірі 8-10 розмірів прожиткового мінімуму.

10. У Вишгороді вручили 76 нових квартир офіцерам та сержантам Нацгвардії. Загалом в цьому році воїни Нацгвардiї отримают 444 квартири.

11. Замість «камнєй с нєба» - куля в Дагестані. В анексованому Севастополі в головному управлінні російського ФСБ керівництво вивісило оголошення про вбитих в Дагестані силовиків, які раніше були співробітниками спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України, а потім перейшли служити у ФСБ.

12. Система публічних закупівель ProZorro запускає механізм ризикових індикаторів, які автоматично будуть визначати потенційні порушення в тендерах.

13. Агентство Moody's підвищило рейтинг державних "Приватбанку", "Ощадбанку" та "Укрексімбанку", а також приватних "Райффайзен Банку Аваль", "Південного" та "Промінвестбанку".

14. Нафтовий концерн PKN Orlen в серпні, крім нафтопродуктів, почав поставляти в Україну природний газ.

15. Корпорації закордонних приватних інвестицій США (ОРІС) оголосила про дві домовленості щодо інвестування в малий бізнес в Україні.

16. Німецький виробник автомобілів ВМW уклав договір про постачання кабельної продукції з підприємством "Електроконтакт".

17. Українські студенти на Всесвітній Універсіаді-2017 вибороли 36 медалей: 12-11-13 і посіли 6-ту сходинку у медальному заліку!

18. Відеокліп гурту Zapaska на пісню «Запитайся» став переможцем Міжнародного фестивалю анімації Anibar, який проходить в Косово. Ролик здобув першість в номінації «Музичне відео».

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец