"Трохи вранішніх новин" (5 липня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (5 липня) - Денис П'ятигорец

Європа з нами, ІТ перемоги, буремне життя дірявих та економічні успіхи. Про це та інше в наступних 573 словах.

1. Індекс інвестиційної привабливості України за версією топ-менеджерів членських компаній Європейської Бізнес Асоціації помітно зріс і склав 3,15 балів за 5-бальною шкалою. Минулого року індекс становив: 2,88 та 2,85 бали – у червні та грудні відповідно.

2. Європейський парламент у вівторок проголосував за надання Україні додаткових торгівельних преференцій. "За" проголосували 566 депутатів, "проти" - 96.

Трохи позитиву про сучасні технології

3. На iGov тепер можна отримати довідку про доходи. Про це повідомив на своїй сторінці у ФБ супер-людина Дмитро Дубілет. "Ми сьогодні оголошуємо про запуск нової послуги на iGov, яка - увага! - працює по всій країні, у всіх регіонах. Послуга масова і затребувана. Отже, ми пройшли складну інтеграцію з реєстрами і сервісами Податкової служби, і тепер кожен громадянин України може в кілька кліків отримати інформацію про свої офіційні доходи", - зазначає Дубілет.

4. Автоматизована система призупинення реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності, яка була запущена 1 липня 2017 року, допоможе в автоматичному режимі за чітко визначеними критеріями виявляти махінації з податками.

5. Кабінет міністрів України врегулював питання повернення невикористаних коштів абоненту мобільного зв'язку, тим самим знявши бар'єри для розвитку розрахунків за допомогою мобільного телефону.

6. Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок затвердив умови запуску мобільного зв'язку четвертого покоління (4G), у тому числі вимоги до роботи операторів, умови проведення тендерів на продаж ліцензій і їх вартість.

7. Приватбанк повернув з початку поточного року 5,3 мільярда гривень рефінансування. Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив голова правління банку Олександр Шлапак.

8. Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо колишніх власників Приватбанку (Київ) за доведення фінустанови до неплатоспроможності. Про це повідомив глава правління банку Олександр Шлапак

9. 4 липня Служба безпеки України з нагоди 110-ї річниці від дня народження Романа Шухевича оприлюднила документи, присвячених його життю та діяльності. У спецслужбі наголошують, що більшість з них невідомі не лише широкому загалу, а й дослідникам визвольного руху.

10. Національна гвардія України (НГУ) стала першим військовим формуванням, де впровадили інститут капеланства.

11. На одному з полігонів у Хмельницькій області пройшли випробування чергової партії самохідних артилерійських установок 2С3 Акація та 2С1 Гвоздика перед передачею їх до Збройних Сил України.

12. Лікування в країнах НАТО пройшли або проходять 630 українських військовослужбовців, які отримали поранення в ході виконання завдань в зоні АТО.

Трохи про життя дірявих

13. Поліція затримала в Донецькій області "отамана регіонального козачого об'єднання". Вказується, що "генерал-майора терористів" затримали поліцейські Волновахи на блокпості.

14. Сєвєродонецький міський суд визнав місцевого жителя винним в участі в незаконному збройному формуванні. Як повідомляється, за наказом ватажків озброєний зловмисник на блокпостах терористів "ЛНР" незаконно обшукував транспортні засоби та громадян. Вироком суду бойовика засуджено до покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

15. Лисичанський міський суд Луганської області засудив бойовика "ЛНР" до 10 років позбавлення волі з конфіскацією за підрив мосту через річку Сіверський Донець між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

16. Організація Об'єднаних Націй оголосила про початок конкурсу на отримання грантів на розвиток бізнесу в Донецькій та Луганській областях. А на окупованих територіях інший конкурс від металобази №6 – розбери залізничну колію, продай на брухт та купи бухла.

17. На 1 червня 2017 року в сільськогосподарських підприємствах (крім малих) і підприємствах, що здійснюють зберігання, переробку зернових культур, було в наявності 8 844,5 тис. т зерна, що на 10,8% більше, ніж на аналогічну дату в 2016 р.

18. В Україні м’ясопереробна галузь в січні-травнем 2017 року наростила на 7,7% обсяги випуску м’яса і м’ясопродуктів в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.

19. Трубопрокатні підприємства України в січні-червні наростили випуск сталевих труб на 27,46% в річному порівнянні

20. У червні на українському ринку було зареєстровано 902 нових комерційних автомобіля. Цей показник виріс на 27% відносно червня минулого року, повідомляє галузева асоціація Укравтопром.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец