"Трохи вранішніх новин" (6 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (6 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Верховна Рада прийняла закон "Про освіту", який започатковує реформу освіти в Україні. "За" проголосували 255 народних обранців.

2. Голова Служби безпеки Василь Грицак повідомив про затримання великої резидентури російської розвідки в Харкові, яка складалася з 18 осіб. Сімом із них уже оголошено про підозру. Проведено 16 обшуків. Вони проводили диверсійно-розвідувальну діяльність на нашій території

3. На сайті Генеральної прокуратури встановлено лічильник виявлених фактів хабарництва, станом на 14:15 вівторка він нарахував 6 575 фактів корупції. Було б офігєнно, якби такий лічильник з’явився й по засудженим за хабарі. І вони хоч якось йшли б в ногу.

4. Україна виявилася однією з найпривабливіших країн для вивчення потенційних інвестицій серед керуючих фондами, що інвестують у країни регіону EMEA (країни Європи, Близького Сходу й Африки). Про це повідомив дослідницький підрозділ Institutional Investor після опитування 214 керуючих фондами в 154 компаніях. "32% опитаних інвесторів розглядають Україну як першу країну для поїздки з метою вивчення потенційних угод, 26% мають намір спочатку відвідати Румунію, 25% - Нігерію і 24% - Кенію", - свідчать дані опитування

5. Європейський банк розвитку і реконструкції повідомив про початок відбору компаній, що візьмуть участь у втіленні першого етапу проекту "Тверді відходи Львова" вартістю 35 млн євро.

6. Німецько-Український фонд спільно з ProCredit Bank підписали кредитну угоду щодо фінансування малих та середніх підприємств. Угода передбачає кредитування малих та середніх підприємств на умовах 15% річних у гривні на придбання або модернізацію основних машин чи обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень або поповнення обігових коштів, необхідних для розширення діючого або створення нового виробництва.

7. Офіційний імпортер автомобілів BMW в Україні - АВТ Баварія - відкрив новий імпортерсько-дилерський центр, який став найбільшим центром цього автобренду у Східній Європі. Автоцентр розміщено на Бориспільському шосе під Києвом

8. У серпні 2017 року український ринок нових автобусів зріс на 30% щодо серпня минулого року, а також на 45% щодо липня цього року.З початку 2017 року на українські дороги вийшли 926 нових автобусів, що на 39% більше показника минулого року.

9. Продажі нових легкових автомобілів в Україні в серпні 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року зросли на 17% - до 6,6 тисячі одиниць

10. Держархбудінспекцією у Вінницькій області зареєстровано дозвільні документи про готовність до експлуатації нової сонячної електростанції в с. Чорномин Піщанського району Вінницької області. Чорноминська СЕС-2 має потужність 1,5 тис. кВт. Будівництво об’єкту було розпочате ще у квітні поточного року. Замовником виступило ТОВ «Гранд Солар». Загальна вартість інвестицій склала 31,4 млн грн

11. ДП "Одеський авіаційний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", з власної ініціативи розробив новий легкий 4-місний одномоторний літак, який отримав назву Y1 "Дельфін".

12. Українського військового льотчика, полковника Олександра Оксанченка було визнано найкращим на міжнародному авіапоказі "Czech International Air Fest-2017" у Чехії.

13. Книжка українського журналіста Максима Бутченка "The War Artist" ("Художник війни"), що розповідає про події на Донбасі, вийшла англійською мовою у Великобританії.

14. Американська співачка Фергі знялася у вересневому номері бразильського Vogue у сукні українського бренду elenareva.

15. Олександр Хижняк, який напередодні завоював "золото" у ваговій категорії до 75 кг на чемпіонаті Український боксер світу в Гамбурзі, був визнаний кращим боксером змагань.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец