"Трохи вранішніх новин" (7 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (7 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Комітет постійних представників країн-членів Євросоюзу ухвалив рішення, яким продовжив на шість місяців санкції проти осіб та компаній, дії яких підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

2. Наші західні партнери познущалися над ідеєю кремлівського недомірка розмістити миротворців лише на лінії розмежування та лише після погодження з дірявими. США та ФРН назвали таку ідею ботоксного фантазера неприйнятною та заявили, що миротворці мають бути на всій окупованій території.

3. Генеральна прокуратура України повідомила про підозру екс-президенту України Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади.

4. Профільний комітет Верховної Ради вийшов на узгоджений варіант пенсійної реформи, основою якої є пропозиції прем'єр-міністра Володимира Гройсмана

5. Міністерство фінансів внесло до Кабінету Міністрів бюджет на наступний рік. За словами міністра, до 15 вересня проект держбюджету-2018 буде подано на розгляд Верховної Ради. Нарешті бюджет підготували вчасно і це дасть можливість депутатам з ним ознайомитись, замість голосувати за кота в мішку. В проекті кошторису на 2018 рік дефіцит бюджету скорочено до 2,4%, а доходи загального фонду зведеного бюджету становитимуть 1 трлн 30 млрд грн.

6. Представники Об'єднаного агентства по відновленню персоналу збройних сил США допоможуть створити в Україні цілісну міжвідомчу систему психологічного супроводу військовослужбовців, які перебували в заручниках, в полоні, пережили тортури.

7. Обсяг реалізації продуктів промислового виробництва у липні зріс на 20,6% порівняно з аналогічним періодом 2016 року

8. Кабмін ухвалив рішення, яким до 20% знижується вартість послуг і зборів в українських портах починаючи з 1 січня 2018 року

9. Кабінет міністрів України схвалив проект "Будівництво пасажирського терміналу та обслуговуючих споруд КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя"

10. Населення України розрахувалося за комунальні послуги, отримані у 2017 році, на 112%.

11. Сміттєвий полігон Рівного встановив станцію з переробки метану в електроенергію. Вартість проекту - 20 млн. грн..

12. У Києві запустили завод з виробництва електроніки Flylights Factory. Підприємство має в своєму розпорядженні обладнання нового покоління від кращих виробників, яке дозволяє виготовляти продукцію з найвищими показниками якості, що відповідають світовим стандартам.

13. В Україні запустили сервіс, який дозволить українським користувачам легше знаходити, порівнювати й замовляти авіаквитки. Про це повідомили у прес-службі компанії Google, назвавши його Google Авіаквитки (Google Flights).

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец