"Трохи вранішніх новин" (8 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (8 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Президент назвав умови розміщення місії ООН на Донбасі: уся зона АТО, в тому числі україно-російський кордон, жодних узгоджень з дірявими та жодного зайвохромосомного іхтамнєта в складі миротворчого контингенту. Відповідну позицію генсекові ООН і голові Ради безпеки організації виклало постійне представництво України в ООН офіційно.

2. Україна з 2013 року наростила витрати на закупівлю озброєнь в десять разів. За три роки "Укроборонпром" передав українській армії більше 16 тис. одиниць озброєння та військової техніки.

3. Верховна Рада звільнила від оподаткування доходи іноземних інвесторів, отримані від операцій з облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) і облігаціями місцевих позик. Ухвалення цього закону дасть змогу уряду України вийти на ринок зовнішніх запозичень вже у вересні.Уряд, за інформацією джерел УНІАН, почав підготовку до першого з 2013 року випуску євробондів на суму до 1 млрд дол.

4. Держпідприємство Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) провело перший у світі аукціон за допомогою технології blockchain (блокчейн), яка унеможливлює зміну даних у системі.

5. Держкомпанія "Укргазвидобування" підписала контракти з Xinjiang Beiken Energy Engineering Co. (Китай) на буріння 24 нових свердловин у Полтавській і Харківській областях

6. Компанія GT Trade, трейдинговий підрозділ GT Group, вперше поставить танкерну партію зрідженого газу на термінал "Укрлоудсістем" (Одеса).Танкер доставить 2,6 тис. т алжирського ЗВГ 8-10 вересня.

7. На міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 у Польщі, держконцерн Укроборонпром представив новітній танк ПТ-17, що є результатом глибокої модернізації танку Т-72 силами українських та польських фахівців.Важливим елементом цієї кооперації є те, що майбутній танк буде створений відповідно до стандартів НАТО, а українці розробили та готові виготовляти ключові компоненти відповідно до цих стандартів.

8. У фінській столиці Гельсінкі відкрили Європейський центр з протидії гібридним загрозам, створений 12 країнами ЄС і НАТО. Чуваки вже зрозуміли, що маючи відверто стрьомного сусіда потрібно тримати в своєму арсеналі щось більше за «глибоку стурбованість».

9. #БєзПалєва! Американська компанія Symantec, яка спеціалізується у сфері кібербезпеки, дійшла висновку, що понад 100 зломів комп'ютерних мереж енергетичних компаній та АЕС цього року було проведено хакерською групою Dragonfly, котру вважають пов'язаною з російською владою

10. К-Красавчікі! Національна армія Молдови всупереч забороні президента Ігоря Додона бере участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017, які проходять на території України. #ШтопанийДодон

11. Минулого вікенду вперше в історії українського кінопрокату топ-10 фільмів за касовими зборами на вікенд очолила українська комедія «Dzidzio Контрабас».

12. Засновниця одного з найбільших у світі безкоштовних наукових інтернет-ресурсів Sci-Hub Олександра Елбакян заблокувала сайт для користувачів із Росії. «Як їм наука? Хай їм Гундяєв з Паніним пояснюють що до чого» - прокоментували в адміністрації сайту.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец