"ТСК З БЕЗУГЛОЮ АЛЕ БЕЗ «ВАГНЕРІВЦІВ»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТСК З БЕЗУГЛОЮ АЛЕ БЕЗ «ВАГНЕРІВЦІВ»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Петро Порошенко не прийшов на засідання ТСК Безуглої, куди його запросили минулого тижня. Я не коментував ту подію просто тому, що не розумів навіщо взагалі приходити на засідання комісії, де нема представників ЄвроСолідарності, «Батьківщини» та «Голосу», де засідають «Слуги народу» та ОПЗЖ, а керує всім Безугла? Якщо вам не зрозумілий мій сарказм – знайдіть на Ютубі відео де Безугла з сяючими очима причинної, не слухаючи ніяких пояснень, повторює: «А чому Петро Олексійович намагався зірвати розмову Зеленського з Байденом?» Вам зрозуміло який рівень дискусії був би на ТАКІЙ комісії?

 Але й це не межа. Справа в тому, що в постанові ВР про створення ТСК Безуглої про справу «вагнерівців» не говориться взагалі. Натомість там чітко означені: плівки Деркача (через які сам Деркач уже під санкціями США), Керченська протока (щирий привіт Британському флоту) і обставини здобуття Томосу (а це вже взагалі ні в які ворота). Доречне питання – а як комісія звітуватиме по питанню, для якого її НЕ створювали? І яку силу матимуть такі звіти?

 Саме тому вчора фракції ЄвроСолідарності, «Голосу» та «Батьківщини» зареєстрували проект постанови, якою справа «вагнерівців» вноситься до предмету відання ТСК. Здавалося – прийміть постанову і нуль проблем. Але – ні. Постанова проголосована так і не була. Які ще питання до Порошенка?

 

Треба розуміти. Коли зелені телеграм-канали і медіа зараз розповідають ніби «Порошенко не прийшов на засідання ТСК по «вагнерівцям» - вони просто нахабно брешуть. Як завжди. Нема ніякої ТСК по «вагнерівцях». Є ТСК Безуглої, задача якої чітко збігається з задачею ДБР і Генпрокуратури – нарити бодай якийсь компромат на Порошенка.

 

І ще. До самої Безуглої питань нема, мені довелося бачити її на ефірі, і я сильно сумніваюся що вона взагалі б зрозуміла про що їй розповідав би Порошенко. Але. Те що розповість Порошенко обов’язково дійде до керівництва Офісу президента та лідерів ОПЗЖ. В Офісі президента сидить кріт, через якого про операцію «вагнерівців» дізналася Москва. Повідомити щось керівникам ОПЗЖ, це взагалі те саме що зразу надіслати інформацію на пошту Путіна. Про що говорити з такими особами? Розповісти їм те, про що Порошенко і так розповів ЗМІ? Вони це знають. Повідомити їм секретну інформацію від якої ще зараз залежить доля офіцерів СБУ, ГУР та ССО? Це недалекоглядно. І безвідповідально.

 

Я вже не кажу про те, що ТСК де панують представники влади – це нонсенс. У влади є СБУ, СЗР, Прокуратура, МВС, та ДБР. Мало? Вони хочуть почути від Порошенка секретну інформацію? Хай порушують кримінальну справу і почують все. Але як раз кримінальну справу порушувати влада не поспішає – її потім закрити буде непросто. Натомість Безугла тепер хоче дізнатися у Генпрокуратури (!), чи можна привести Порошенка на засідання ТСК (!!) примусово (!!!). Ще одна ознака ви-и-исокої професійності ТСК Безуглої.

 

 

ЄвроСолідарність вимагає аби справу по «вагнерівцях» розбирала не клоунська ТСК Безуглої, а ТСК, предметом відання якої є як раз справа «вагнерівців». ЄвроСолідарність нині збирає підписи за проведення позачергового засідання парламенту для голосування за проект постанови про створення ТСК власне по «вагнерівцях». Владна фракція хоче почути Порошенка? Нема питань – хай голосує за створення ТСК по «вагнерівцях», а не крутить ТСК Безуглої як шахрай торбою.

 

За результатами голосування ми й побачимо. Хочуть в «Слузі народу» знати правду про вагнерівців – чи хочуть прослизнути і пропетляти. Можу сказати лише одне – весь час слизити не вийде. Колись відповідати доведеться.