У «Борисполі» затримано косметичні препарати ізраїльського виробництва

У «Борисполі» затримано косметичні препарати ізраїльського виробництва

Працівниками Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» зафіксовано спроби переміщення двома громадянами Ізраїлю через митний кордон України з порушенням митних правил загалом 379 ін’єкційних шприців з косметичними препаратами ізраїльського виробництва.

Іноземці самостійно обрали процедуру спрощеного митного контролю -«зелений коридор», митної декларації не заповнювали, до інспекторів митниці з приводу декларування не зверталися. Під час проведення вибіркового митного контролю багажу громадян, після закінчення зони спрощеного митного контролю, митники поцікавилися у громадян наявністю товарів, які ввозяться на територію України. Громадянкою було заявлено про наявність зразків естетичної косметології „Luminera Hydryalix Cross Linked Hyaluronic Acid Sterile” в кількості – 193 шт. ін’єкційних шприців, а громадянин заявив про наявність 186 зразків естетичної косметології „Luminera Hydroxytite Calcium Hydroxyapatite Sterile Gel”.

З їх слів, косметологічні препарати привезені для участі у виставці косметології. Товарних чеків та інвойсів щодо вартості косметологічних препаратів громадяни при собі не мали. Зі слів пасажирів загальна вартість косметологічних препаратів становить – 9,5 тисяч доларів США. Косметологічні препарати знаходилися в дорожніх валізах пасажирів поверх особистих речей.

Відповідно до Митного кодексу України, товари, які ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1 000 євро, але загальна фактурна вартість не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10% і податком на додану вартість в частині, що перевищує еквівалент 1 000 євро.

По даним фактам складені протоколи про порушення митних правил. Косметичні препарати вилучено до винесення судом рішення у справах.

Як свідчить Інтернет-сайт однієї з клінік красоти, дані препарати використовуються у процедурах біоармування – ін’єкційній процедурі омолодження. Процедура передбачає введення під шкіру обличчя, шиї та області декольте препаратів, котрі запускають процеси природного синтезу колагену та еластину. Коштує один такий шприц з препаратом ізраїльського виробництва понад 3 тисячі гривень, а процедура біоармування передбачає використання двох шприців.

visnik-press.com.ua