У Харкові невідомий ошукав чоловіка майже на 48 тисяч гривень

У Харкові невідомий ошукав чоловіка майже на 48 тисяч гривень

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.
За попередніми даними, з банківської карти 59-річного чоловіка зняли грошові кошти під приводом її розблокування.
Як пояснив потерпілий, на його мобільний телефон надійшло СМС-повідомлення про те, що його банківська картка заблокована. Для розблокування карти йому потрібно було зателефонувати на вказаний мобільний телефон та повідомити PIN-код. Після того, як чоловік по телефону назвав всі дані своєї картки, йому надійшло ще одне СМС-повідомлення про зняття з його банківського рахунку грошових коштів у сумі 48 тисяч гривень.
За фактом події відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Наразі правоохоронцями вживаються всі необхідні заходи для встановлення та затримання осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.
Поліція Харківщини нагадує, що співробітники будь-якого банку ні за смс-повідомленням, ні у процесі телефонної розмови, ні під час особистої бесіди у приміщенні відділу банку ніколи не запитують PIN-код у клієнта.
Необхідно пам’ятати, що якщо вам телефонують нібито з банку і просять назвати особисті дані - це привід насторожитися. Якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник - запитаєте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Будь-яке СМС-повідомлення від банку, навіть з офіційних номерів, - завжди читайте уважно і до кінця.
Ніколи не називайте третім особам пін-код від вашої карти, а також секретні одноразові коди.
Щоб уникнути дублювання вашої сім-карти, ніколи не передзвонюйте на невідомі номери. Особливо якщо дзвінки надходять часто і з різних номерів.
Будьте обачливими та бережіть своє майно!

Поліція Харківщини