У Харкові у Будинку вчених відкрилася виставка унікальних наукових фото

У Харкові у Будинку вчених відкрилася виставка унікальних наукових фото

Понад 30 широкоформатних зображень, зроблених за допомогою високоточного обладнання молодими вченими Харкова, зібрані в виставку «Мистецтво науки», яка відкрилася 15 жовтня в Будинку вчених, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

В експозиції представлені фотографії, зроблені за допомогою конфокальних, електронних, скануючих, тунельних і атомно-силових мікроскопів, радіотелескопів і потужних комп'ютерів. Наприклад, можна побачити структуру стовбурових клітин, судини головного мозку, рідкі кристали, випромінювання сонячного спектра.

За словами ініціаторів «Мистецтва науки», головне завдання експозиції - залучення уваги до науки, її популяризація та усвідомлення її практичної користі.

У відкритті виставки взяв участь Харківський міський голова Геннадій Кернес. Він вручив подяки харківським ученим.

«В останні роки з величезною популярністю проходить «Ніч музеїв», яка перетворилася на «Ніч науки», «Наукові пікніки» та інші подібні події. Як міський голова я хочу подякувати за це Академію наук України, Північно-Східний науковий центр, Володимира Семиноженка, ректорат вишів і всіх причетних, особливо молодих вчених, які «горять» своєю справою», - сказав міський голова.

За словами організаторів виставки, вони розраховують на найширшу аудиторію глядачів - від школярів до професіоналів. Вона триватиме до 10 листопада, коли відзначатиметься Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку.

Зазначимо, що Подяки міського голови удостоєні виші, які брали активну участь у проведенні освітнього проекту «Ніч науки»: колективи університету ім. Каразіна, університету харчування та торгівлі, медичного університету, фармацевтичного університету, а також проректор з наукової роботи Харківського державного університету харчування і торгівлі Валерій Михайлов.