У ЛІЖКУ З ІМПЕРАТРИЦЕЮ | Історія України від імені Т.Г. Шевченка

У ЛІЖКУ З ІМПЕРАТРИЦЕЮ | Історія України від імені Т.Г. Шевченка

Не знаємо, як вас, а нас повідомлення про перемовини українських політиків з представником Кремля, відповідальним за український вектор в адміністрації, пробачте на слові, Путіна (запікати), людиною на ім’я Дмитро КозАк, чи КОзак викликають когнітивний дисонанс. Як це українець з Кіровоградщини та ще й з таким прізвищем може не просто служити імперії – таких прикладів багато – але й бути правою рукою Хуйла, працювати проти власної батьківщини та бути провідником політики нової окупації?

Утім, ми вже робили сюжет про українця, який вигадав Російську імперію, підкорив Церкву прокурорам і вчинив багато інших «подвигів». Ідеться, звісно, про Феофана Прокоповича, небожа ректора Могилянської академії, радника Петра І і фактичного голову Російської православної Церкви. Ви дивилися те відео? Якщо ні, то подивіться, це фантастичний, але правдивий сюжет.

Однак були в нашій історії й більш впливові діячі, що вирішували долю імперії не порадами, а як би це пристойно висловитися… скажімо так, принадами. Бо окрім трону, на якому сидять, імператори мають ліжко, на якому лежать, і вплив через це саме ліжко зазвичай буває значно дієвішим, ніж через кабінети й посади.