"У МАЙБУТНЄ БЕЗ НИТИКІВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"У МАЙБУТНЄ БЕЗ НИТИКІВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Сьогодні видалив з френдів двох людей з якими я знайомий особисто. Ще рік тому я такого геть і уявити собі не міг. Тепер це реальність.

За що видалив? Дістали. Дістали постійним, безперервним і монотонним ниттям на тему: «А-а-а! Антирейтинг! А-а-а! Порошенка більше не оберу-у-уть! А-а-а! Нічого не можна зроби-и-ити!»

«Нічого не можна зробити»… Фраза яку я ненавиджу з того самого дня, як почав здобувати перші успіхи в бізнесі. «Нічого не можна зробити» - казали мені коли я уходив з заводу. «Нічого не можна зробити» - повторювали мені коли працюючи на крупній фірмі я взявся виконувати перше значне замовлення, де кожна помилка за власний кошт. «Нічого не можна зробити» - казали мені коли вечорами я писав свій перший роман. Нині видаю третій.

«Нічого не можна…» Ха-ха-ха! Та я сам живий приклад того, що можна. І Петро Порошенко приклад що можна. Можна хлопцю з села побратися з донькою заступника міністра. Можна взяти совкове виробництво і перетворити його на мега-прибутковий концерн з виходом на західний ринок. Можна стати мільйонером.

Головний висновок який я зробив зі свого досвіду роботи в бізнесі – краще працювати разом з недоучкою, ніж з нитиком. Недоучка – доучиться. А нитик… Йому завжди все буде не так.

Найрозумніше, що я робив у житті – припиняв співпрацю з людиною коли чув в її розмовах ноти ниття. Так, не зразу. Так, сам себе досі переконую, що не так зрозумів, що людина має право на свою думку, що помиляється… Людині треба постаратися, аби переконати мене, що вона ниє. Люди яких я видалив з френдів – постаралися. Переконали.

Може вони зневірилися. Може вважають себе правими. А може… Я пам’ятаю свій шок, коли випадково побачив в одного зі знайомих політтехнологів список блогерів та цини за розміщення ними постів, і серед них – кілька до болі знайомих імен. З чим це порівняти? Ну приблизно, як коли ви дізнаєтеся, що жінка яку ви цінували і поважали, працює ескортницею. Ніяких принципів, захочете – обслужить вас. Справа в грошах. Лише в грошах.

На жаль – це реальність. Людина продається. Ще з журналістики знаю, є журналісти готові працювати за гроші тільки з виданнями, що збігаються з ними у поглядах, а є ті що за гроші напишуть все що замовлять. Перших – критична меншість. Це не просто – відмовитися від великих грошей. Повірте, я знаю про що говорю. Не всі здатні.

Але – свічку не тримав. Через зневіру, чи з меркантильних міркувань почали нити мої знайомці – не важливо. Важливо те що вони почали нити. Крапка. Успіху з ними – не досягнеш. Марнувати час на спілкування з ними – немає сенсу. Фінал.

Я точно знаю, нема реальності іншої, ніж та яку можна побачити і відчути на дотик. Все решта (і слова у першу чергу) – предмет для дискусії. Яку реальність бачу я? Петро Порошенко - №2 у всіх рейтингах кандидатів у президенти. «ЄвроСолідарність» - на другому місці в рейтингу партій. Фракція ЄС – найбільша антимосковська опозиційна фракція у ВР. У «ЄвроСолідарності» від самих виборів жодної тушки і жодного розколу. Чинна влада множить свої провали та помилки і день коли їхня кількість досягне критичної маси – лише справа часу.

І ще – нема ніякого майбутнього крім того яке творимо ми самі. На зло всім ворогам і всім «доброзичливцям». Матимемо рівно те майбутнє, яке самі збудуємо. Самі. Без нитиків.