У МВФ назвали головне розчарування в Україні

У МВФ назвали головне розчарування в Україні

Україна рухається вперед у боротьбі з корупцією, але дещо повільно. Такої думки притримується заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, – повідомляє businessua.

«Є три виміри боротьби. Один – наявність інституцій. Тут створено НАБУ, як передбачено програмою. Другий – прозорість. Це питання е-декларацій. Третій – забезпечення законності. Тут мова йде про внутрішнє управління. Президент та уряд мають сприймати його серйозно. Ще один вимір – очищення банківської системи від проблем», – каже Девід Ліптон.

Важливий аспект боротьби з корупцією – лібералізація. Серед епіцентрів корупції в Україні була газова система. Треба очистити Нафтогаз та його структури, урегулювати ціни таким чином, щоб виключити можливості купувати імпортоване паливо дешево, а продавати дорого.

«У деяких із цих царин Україна зробила важливі кроки вперед. В інших залишається ще багато незробленого. У деяких ми можемо спробувати надати опіку й підтримку. А інші вимагають політичної дії керівництва країни», – наголосив він.