У Німеччині охоронець готелю побив військового ЗСУ, той госпіталізований

У Німеччині охоронець готелю побив військового ЗСУ, той госпіталізований

У німецькому місті Франкфурт-на-Майні охоронець готелю – кавказець – сильно побив українського військовослужбовця, що приїхав у Німеччину на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар в формі ЗСУ.

Цей факт підтвердив генеральний консул України. За його словами, український військовик потрапив до шпиталю із поламаною щелепою та струсом мозку та потребує операції.

Конфлікт стався в готелі Roomers, а зловмисником був чеченець.

Генеральний консул України у Франкфурті Вадим Костюк підтвердив, що такий інцидент справді відбувся. Він запевнив, що консульство надасть потерпілому необхідну юридичну та іншу допомогу.

“За нашою інформацією, у п’ятницю увечері наш військовий зайшов в уніформі у бар готелю після відвідання. Після кількох зауважень з боку персоналу та охорони готелю щодо невідповідності його дрескоду, відбулася мовна перепалка, а потім бійка після спроби з боку охорони (представник народів Кавказу) вивести нашого бійця.
Внаслідок бійки у нашого громадянина – перелом щелепи та струс мозку. Поліцією зафіксований цей факт”, – розповів генконсул.

За його словами, більш детальну інформацію поліція зможе надати з понеділка, а потерпілого чекає операція.

“Зранку у понеділок консульство допоможе нашому громадянину з перекладом при підготовці до операції на щелепі, яка планується на вівторок. Наступним кроком допоможемо з поданням заяви у поліцію та пошуком адвоката”, – додав Костюк.

Також консульство спробує отримати в поліції відеозаписи з бару, де стався інцидент.

Наразі консульство з’ясовує всі норми законодавства двох країн щодо носіння військової форми одягу українськими військовослужбовцями за кордоном та відвідання в ній подібних закладів.

За попередньою інформацією генконсула, в Німеччини для носіння військової форми поза службою необхідно отримати спеціальний дозвіл. Для іноземців вона дозволяється під час спільних навчань, проходження стажувань та в інших випадках, передбачених окремою двосторонньою угодою. Україна таку угоду не укладала.