У нас європейський вибір, тільки по-європейськи жити не хочуть, - Пивоварський

У нас європейський вибір, тільки по-європейськи жити не хочуть, - Пивоварський

Народні депутати нав'язують міністрам кадрові призначення, у разі відмови погрожують "провалити" профільні закони. Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в інтерв'ю "Лига. Бизнес", повідомляють "Спектр Новости".

"Приходять якісь люди, депутати, і кажуть: "Є хороший кандидат на таку-то посаду. Прошу розглянути". Я відповідаю, що подумаю, і на цьому, як правило, все закінчується. Іноді телефонують і запитують, чому не призначили того чи іншого кандидата, якого рекомендували. Пояснення про те, що кандидат не пройшов за конкурсом, часто наштовхуються на погрози вирішити питання через Арсенія Петровича або Петра Олексійовича. Але ні Яценюк, ні Порошенко з рекомендаціями про призначення конкретної людини на конкретну посаду ніколи не зверталися. Потім починаються образи, депутатські звернення, погрози, що будуть провалювати профільні закони, починається тиск із боку правоохоронних органів", - наголосив Пивоварський.

Більше того, за словами керівника відомства, депутати продовжують лобіювати призначення своїх людей навіть після скандалу з відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса через тиск на нього з боку нардепа Ігоря Кононенка.

"Уже в п'ятницю в парламенті до мене підійшли п'ять депутатів з проханнями. Більшість із них - призначення на посади в держкомпанії. Питаю: "Для чого ви це робите? Ми ж тільки що сказали, що потрібно це виключити. Не розуміють", - підкреслив Пивоварський. "Всі кажуть - у нас європейський вибір, тільки по-європейськи жити не хочуть", - підсумував міністр інфраструктури.