У столиці Молдови тисячі людей вийшли на нову акцію протесту

У столиці Молдови тисячі людей вийшли на нову акцію протесту

У столиці Молдови тисячі людей вийшли на акцію протесту. Протести в Кишиневі організовані двома опозиційними політформуваннями - Партією соціалістів депутата парламенту Ігоря Додона і Нашою партією мера другого за величиною міста Молдови Бєльці Ренато Вусатого, передає day.kiev.ua.

"Ми маємо намір вимагати відставки деяких членів уряду, і не будемо залишати місце протесту до тих пір, поки ця вимога не буде виконана", - заявив Вусатий.

Демонстранти несуть з собою транспаранти "Поверніть мільярд", "Геть альянс", "Немає антинародної політики". По периметру їх супроводжує поліція. Посилені наряди співробітників правоохоронних органів також стягнуті до будівлі парламенту.

Опозиція має намір заблокувати входи і виходи законодавчого зібрання, поки народні обранці не ухвалять рішення щодо відставки спікера Андріана Канду, прем'єр-міністра Валерія Стрільця і президента Миколи Тимофті.

Як заявив лідер соціалістів Ігор Додон, акція буде мирною. "Парламент буде оточений зі всіх сторін, але демонстранти не будуть входити в будівлю. Вимоги передадуть наші депутати", - сказав лідер соціалістів, який контролює найбільшу фракцію в парламенті.