Ухвалення змін до податкового кодексу може зробити оподаткування українських підприємств найвищим у світі

Ухвалення змін до податкового кодексу може зробити оподаткування українських підприємств найвищим у світі

Таку думку у статті для The Brussels Times висловила оглядачка Анна Леонхард.

«На зміну боротьбі з корупцією приходить боротьба з великим і середнім бізнесом, паритетне оподаткування замінює посилення податкового навантаження, судову систему, як зазначила ПАРЄ, замінюють рішення апарату президента і ще кількох посадовців. Кошти Заходу, виділені на боротьбу з COVID-19, як і раніше, використовують не за призначенням із присмаком корупції. І все це відбувається у країні, яка дає відсіч агресору на її східному кордоні», – зазначає оглядачка.

У статті вона процитувала думку члена комітету Європарламенту по економічним та валютним питанням Джузеппе Феррандіно: «У той час, як ЄС демонструє повну підтримку України в її військовому протистоянні з Росією, сумно бачити, що власний український Уряд, схоже приймає контрміри, посилюючи податкове навантаження на своїх ключових роботодавців».

Зміни у Податковому кодексі викликали також занепокоєння у Американській торговій палаті, де зауважили, що «більша частина запропонованих змін неприйнятні для бізнес-середовища».

Експерти зазначають, що у разі прийняття законопроєкту, інтеграція української та європейської економік зусиллями українських чиновників буде зведена до нуля.