"УКРАЇНА ГІДНА ДЛЯ НАТО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"УКРАЇНА ГІДНА ДЛЯ НАТО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Багато розмов про те, чи заслуговує Україна на членство в НАТО? Дивлюся я на ЗСУ в яких служу вже півтора роки...

Сучасна війна - війна коліс. Без транспорту вже ніхто і нікуди. Хто забезпечив транспортом на фронті нашу роту? Переважно - волонтери. Хто фінансував ремонт автотранспору і розходники? Волонтри, або самі солдати - зі своїх зарплатень.

Сучасна війна нереальна без зв'язку. А зв'язок на фронті це або рації, або старлінки. Хто надавав більшість рацій і практично всі старлінки? Волонтери.

Сучасна війна потребує швидкої орінтації, прийняття рішень і віддачі команд. Україна на щастя, має інструмень для цього - програму "Кропива" на планшетах і великих екранах. А хто надавав воякам "Кропиву"? Волонтери. Починаючи від АрміїСОС, яка її створила. А планешти на які ставили "Кропиву" звідки бралися? Або від волонтерів, або солдати купували їх самі.

Нарешті. Сучасна війна - це дрони. Це засоби авіарозвідки, починаючи від "Мавіка" і "Валькірії" і аж до "Посейдона" та "Вектора". Звідки ЗСУ беруть БПЛА?

Відповім так. Якщо ви не маєте знайомих волонтерів, у безпілотній авіації вам нічого робити як таке. Звісно щось передає Міноборони (Лелеки, Фурії), щось надають союзники (Вектор, Пуму). Але найбільш ходовий літак на фронті - волонтерська "Валькірія", створена волонтерами з АрміїСОС, яку нині волонтери купують масово, просто тому що це надійний літак за притомні гроші.

А найбільш потужний у ЗСУ БПЛА "Посейдон" це Фонд Петра Порошенка і інших джерел отримання цього комплексу просто не існує.

Про коптери я взагалі мовчу. Там волонтери - ЄДИНЕ джерело. До речі, інтернет повний роликів про роботу ФПВ-дронів. А ви знаєте що ці ФПВ-дрони або збирають прямо в частинах, або отримують у тих самих волонтерів? Інакше - ніяк.

І можна так продовжувати до безкінечності.

А тепер уявіть що от все це знають представники США, Британії і Німеччини. Як ви гадаєте, що вони думають - гідна Україна бути членом НАТО?

Я думаю вони звернуться до українських солдат і волонтерів і скажуть щось типу: "А може ви спершу дотягнете всю іншу країну до свого рівня? Бо волонтери і солдати у вас молодці (коли між собою не гризуться) - а що там вся інша країна? Кого, наприклад, українці владою обирають?"

А ви що скажете? Гідна Україна наразі бути членом НАТО?