Україна може отримати п'ятий транш МВФ восени

Україна може отримати п'ятий транш МВФ восени

Україна може отримати п'ятий транш Міжнародного валютного фонду в розмірі до 1,9 млрд дол. восени, а не влітку, як планувалося раніше, через затягування розгляду в парламенті ключових реформ у рамках програми співпраці, включаючи пенсійну реформу. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю Bloomberg. 

«Є певні умови, які ми повинні виконати. Тільки-но ми їх виконаємо, то отримаємо завершення перегляду програми і транш. Ми очікуємо, що це станеться восени. У нас був амбітний план отримати транш влітку, але у парламенту зайняло більше часу розглянути необхідні законопроекти. Це пенсійна реформа, яка є пріоритетом номер один для нас. Ми зробимо все від нас залежне для її прийняття до закінчення парламентської сесії (15 липня). Але виглядає так, що питання переноситься на осінь. Це нормальна ситуація, в остаточному підсумку два місяці нічого не змінюють», - сказав Данилюк. 

За словами міністра фінансів, українська влада усвідомлює необхідність реалізації узгоджених реформ в інтересах країни. 

«Ми готові до цих реформ і агресивно їх просуваємо. Це наш план реформ, ми розуміємо, чому вони нам потрібні. Що стосується пенсійної реформи, існує загальний консенсус про те, що вона потрібна. Всі фракції підтримали це», - відзначив Данилюк.