Україна створює Раду з міжнародної торгівлі

Україна створює Раду з міжнародної торгівлі

Кабінет Міністрів України 4 липня ухвалив рішення про створення Ради з міжнародної торгівлі.

Про це на своїй сторінці у Fecabook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

"Сьогодні, 4 липня, Кабінет Міністрів України підтримав Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Степана Кубіва (міністр економічного розвитку і торгівлі - Ред.) та ухвалив рішення про створення Ради з міжнародної торгівлі", - написала вона.

За її словами, питання міжнародної торгівлі стосуються не лише Мінекономрозвитку, а і багатьох інших центральних органів влади, й до сьогодні не існувало єдиного органу для їх обговорення і координації.

"Тепер виконання цих функцій візьме на себе Рада з міжнародної торгівлі, і ми сподіваємося, що перші результати не забаряться", - зазначила вона.

Повідомляється, що Рада з міжнародної торгівлі має стати єдиною платформою для координації дій з розвитку міжнародної торгівлі в Україні.

Рада працюватиме як дорадчий орган, забезпечуючи ефективну взаємодію між Урядом і бізнесом у чотирьох напрямах: спрощення процедур торгівлі; просування експорту; розробка стратегій та реалізація державної політики у сфері міжнародної торгівлі; поліпшення системи митно-тарифного регулювання і торговельного захисту.

Утворення Ради передбачене Планом заходів з впровадження Експортної стратегії: Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі України на 2017-2021.

Очолює Раду перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України. Заступником голови Ради є заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України.