Україну «накриє» субсидіями

Україну «накриє» субсидіями

Уряд прогнозує збільшення кількості звернень громадян за субсидіями після початку опалювального сезону. А також, буде виносити питання про притягнення до відповідальності керівників місцевої влади, які не налагодили процес оформлення субсидій.

Міністерство соціальної політики прогнозує, що протягом листопада-грудня до місцевих органів соціального захисту населення за оформленням субсидій звернеться щонайменше один мільйон українських родин. Про це заявив Міністр Павло Розенко, передає прес-лужба Мінсоцполітики.

«Після початку опалювального сезону, коли люди отримають нові платіжки, ми очікуємо, що до місцевих органів соцзахисту звернуться щонайменше один мільйон родин. Ми повинні бути готові до цього і максимально ефективно організувати процес оформлення субсидій в опалювальний період», - повідовив він.

Павло Розенко також підкреслив, що у грудні, за підсумками кампанії з призначення і перерахунку субсидій, він ставитиме питання щодо притягнення до відповідальності, і навіть звільнення з посад, тих керівників обласних і районних адміністрацій, які не налагодили нормальним чином процес оформлення субсидій і саботували реформу системи субсидій у себе в області чи районі.

Зокрема, Премєр-міністр наголошував, що місцева влада несе відповідальність за програму субсидій для населення.

«Уряд виділив 24,5 мільярда для надання субсидій. І саме місцева влада несе відповідальність за те, щоби кожен громадянин отримав від держави субсидію і зміг заплатити свій рахунок за житлово-комунальні послуги», - заявляв пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг на кінець серпня 2015 року становила 12,23 млрд грн, середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,1 місяця. Зокрема, середні нарахування за ЖКП, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт*год), на одного власника особового рахунку у серпні 2015 року становили 345,2 грн.

jkg-portal.com.ua