"Uncle Sam там щось ухвалив, не передбачивши коштів на підтримку України. Чи варто хвилюватися?" - Орестократія

"Uncle Sam там щось ухвалив, не передбачивши коштів на підтримку України. Чи варто хвилюватися?" - Орестократія

Лише трішки. США входять у виборчу фазу, тому інформаційний простір не раз здригатиметься через перепалки між республіканцями та демократами щодо України. Покажу на ось цьому ж кейсі.

Що насправді відбулося:

Президент США Джо Байден підписав схвалений Конгресом закон, який передбачає продовження фінансування уряду США до 17 листопада. Перед тим сенат - слідом за палатою представників - схвалив проєкт тимчасового фінансування уряду. Це відбулося менш ніж за чотири години до дедлайну.

Гарячка виникла через те, що демократи та республіканці не змогли ухвалити бюджет країни, а тому підготували тимчасову «милицю», щоб уникнути shutdown з 1 жовтня 2023 року: тобто, коли частина державного апарату та всі військові залишаються без зарплат.

«Милиця» не передбачає фінансової та військової допомоги Україні. Сенат напередодні запропонував її, та нижня палата Конгресу на вимогу трампістів виключила положення про $6,15 млрд додаткової підтримки Україні.

Так що з допомогою?

Джо Байден закликав Конгрес таки повернути додаткову фінансову підтримку для України, яка була виключена із бюджетного законопроєкту.

"Сенат розгляне пакет фінансування для України «в дуже короткий термін» і може прийняти його як окремий законопроєкт або як частину більшого пакета фінансування для міноборони США. Будь-який пакет фінансування пройде в палаті представників", - сенатор Майк Раундз.