Упродовж вчорашньої доби бандформування 4 рази порушули режим тиші

Упродовж вчорашньої доби бандформування 4 рази порушули режим тиші

Наприкінці вчорашньої доби обстановка в зоні АТО залишалася стабільною. Незаконні збройні формування в цілому дотримувалися перемир’я. Проте, поодинокі випадки застосування зброї зі сторони противника все ж були, повідомляють "Спектр новости" з посиланням на прес-центр АТО.

"На Артемівському напрямку о 18.30 зі сторони Нижньо Лозового по нашому опорному пункту в Луганському бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Також зі стрілецької зброї о 20.10 противник обстріляв українські позиції в Майорську. А майже о 22 години, на Луганщині зі сторони Словяносербська злочинці били з 82-міліметрового міномета по нашим підрозділам у Сокільниках. Загалом, упродовж вчорашньої доби бандформування 4 рази порушували режим тиші", - доповідає речник штаьу АТО Анатолій Стельмах. 

Слід відзначити і вчорашні відверті збройні провокації ворога. Близько 21.30, на території тимчасово непідконтрольній силам АТО неподалік селищ Луганське і Майорськ, найманці вели вогонь в сторону наших позицій. Таким чином бойовики розраховували на вогонь у відповідь, аби звинуватити українську сторону у зриві домовленостей. Та незважаючи на провокації ворога сили АТО зброю не застосовували. Тож інформація, яку поширюють деякі проросійські ЗМІ про начебто артилерійський вогонь з нашої сторони, є неправдивою і спрямованою насамперед на ескалацію конфлікту в регіоні.