Уряд оголосив про зниження на 14% тарифу на електрику

Уряд оголосив про зниження на 14% тарифу на електрику

Тепер перші 250 кіловат коштуватимуть не 1.68, а "лише" 1,44. Прокричимо ж тричі "Ура" нашій мудрій, професійній і чесній владі. А потім візьмемо до рук калькулятор.

Раніше, за тарифу на "перші сто кіловат" у 90 копійок (який влада скасувала на початку року й гадає, що народ уже за нього забув) картина була така: 100 квт Х 0,9 + 150 квт Х 1,68 = 342. грн.

Тепер, після "зниження" стало так: 250 Х 1,44 = 360 грн.

Зате "відосики" про "зниження" такі красиві виходять.

Старий прийомчик. Так колись товариш Сталін ціни щорічно знижував на 10-20%. Після того, як удвічі їх підняв. А в найправдивішій газеті "Правда" те "зниження" красиво виглядало.

Але не це головне. Тарифи мали підвищувати ще. У рази. Вирішили цього не робили до весни, бо рейтинги обвалюються і народ міг поперти на мітинги та перекривати дороги восени.

Витягли ноги - голова зав`язла. Бо тепер виробники електрики почнуть нести колосальні збитки. Їх доведеться рятувати. За рахунок бюджету. Тобто - платників податків.

Але їм зараз - як тому Мальчішу-Кібальчішу: аби день простояти та ніч протриматися. А там видно буде. В разі чого - чемодан, аеропорт - екзотичні острови. А ви, українці, самі розбирайтеся з тим, що ми накоїли. Нам від "Великого крадівництва" на решту життя вистачить...

Павло Бондаренко