"Від долі не втечеш, а наша доля - Україна!" - Ірина Медушевская

"Від долі не втечеш, а наша доля - Україна!" - Ірина Медушевская

Даруйте, але я у шоці!((( Україна ще не перемогла! На фронті запеклі бої! А практично уся ФБ тусовка вже побилася, "бо Ізраїль сам винен, треба було надати нам зброю", "Ніна Матвієнко символ України!" і таке інше...

І ніхто не звернув уваги, як швидко ізраїльтяне спромоглися зробити уряд єдності, куди війшла і опозиція, як швидко військово-політичний кабінет Ізраїлю ввів пункт 40א, який офіційно оголошує війну, і тепер військові керують, а не популісти, і прем'єр не втік, навіть встиг поголитися, і в цивільному вбранні виступає, а не в камуфляжі - ніяких тобі спецефектів, ніяких радників з офісу - все чітко, все як треба для захисту держави!

Я про таке в Україні мріяла. Ізраїльтяне зібралися мовчки, без піару та відосиків, без мародерства і шахрайства, без дичини та безглуздя депутатів пішли на війну! Бо Ізраїль в них єдиний! І немає "старшого брата", який їм пропонує рай на землі, тільки капітулюйте!

І якщо в деяких українських користувачів ФБ немає клепки в голові, і вони не розуміють, або не хочуть розуміти як пов'язані зараз Україна та Ізраїль стратегічно, то я тут безсила, нажаль.

Пригадала, як колись сина десь три роки тому мені казав:

- Мам, а давай в Израиль уедем, мы же можем! Там будем себе спокойно жить!

- Та можемо, синку, але від долі не втечеш, а наша доля - Україна та Одеса! Як вони без нас? А ми без них? Отожбо!

А ще пригадала як моя подруга мріяла:

- Ирчик, а давай как состаримся, махнем в Израиль, и будем там себе кошерно попивать кофеёк на набережной в Хайфе или в Нетании, прикинь, прям как у Бабеля, кругом красота и одни евреи!

- Та то Бабель про інше, хотів євреїв біля Женевського озера заселити, навкруги чисте повітря,вишукані люди, французська мова...)))

Мені тут закидають, що я занадто песимістично пишу. Тю! Все шо я писала - здійснілося! Хоча мене наразили на суцільний остракізм, тикали в носа Айзенбергом, а сам Прозапас назвав мене "кремлівським ІПСО" ))))

Але мені то пофіг, от правда! Молюся за Україну. Тримаю небо над Одесою. Допомагаю пораненим. Збираю гроші на важливі речі. Сину свого люблю і пишаюся старшим солдатом Медушевським, який вже 25 лютого 2022-го пішов в військомат. Усім серцем підтримую Ізраїль, який зараз відбивається від ворожої навали, кому як не нам, українцям, розуміти шо зараз відчувають ізраїльтяне, бо ми перші з цім варварством стикнулися.

Б-же, збережи наших синів, які зараз боронять свої держави!Амінь.

Омейн.