"ВІДПОВІДЕЙ ВОНИ НЕ МАЮТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВІДПОВІДЕЙ ВОНИ НЕ МАЮТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Позаштатний радник Єрмака і (за чутками) головний політтехнолог ОПУ Михайло Подоляк знайшов винного у російському вторгненні. Не складно здогадатися, що винним знову виявився Петро Порошенко. А ви що, хіба не знали, що то Порошенко кругом винний?

Ну, ви що хіба не в курсі, що то Порошенко призначив начальником Генштабу і командувачем ЗСУ «видатного полководця» Хомчака-Іловайського, чиї «оптимізації» бойових бригад ЗСУ, військові незлим тихим словом пригадують ще й досі? Хіба ви забули, що саме за Порошенка зарплатні військових не піднімалися ані на копійку, аж до самого російського вторгнення? Хіба ви не знали, що саме за Порошенка кілька років поспіль провалювали державне оборонне замовлення і ледь не закрили завод з виробництва палива для ракет «Нептун» (не закрили через галас здійнятий опозицією)? Ой, а ви певно не знаєте, як за Порошенка стався скандал з «вагнерівцями»? Мабуть ви пропустили, як саме Порошенко ігнорував попередження західних союзників аж до директора ЦРУ, який прибув до Києва особисто, і тому зі столиці евакуювали ДБР, СБУ та низку установ, натомість НЕ евакуювали з напрямків головних ударів дітей та людей похилого віку (і тим прирекли їх на знущання окупантів)? Чи може ви не знаєте, що то Порошенко говорив, що не можна збільшувати ЗСУ, бо не буде грошей на Велике Будівництво і що то Порошенко закликав думати не про війну, а про травневі шашлики?

Звісно ви цього не знаєте. Бо Петро Порошенко всього цього НЕ робив. Ба більше. Петро Порошенко НЕ підписував Мінські угоди, в чому його звинуватив Подоляк. Їх взагалі не підписував жоден український політик крім Леоніда Кучми, чий статус на момент підписання був – пенсіонер.

Я вже не кажу про те, що Петро Порошенко був обраний президентом уже воюючої країни. Його обрали між атакою на 10-й блокпост 51-ї бригади біля Волновахи і першим боєм за Донецький аеропорт. У Зеленського ж було у запасі 3 роки, в ході яких він НЕ займався зміцненням захисту України. У той час будували дороги, згортали будівництво складів боєприпасів за стандартами НАТО і розвалювали програму будівництва сержантських гуртожитків. Результат – ворог якого зупиняти довелося в міській забудові, повній мирних мешканців.

Очевидно, Подоляк зараз працює пралею. Він намагається відмити імідж Зеленського – саме тому він намагається після 3 років господарювання Зеленського звинуватити у війні Петра Порошенка. Очевидно, всі байки про якусь неймовірну підтримку Зеленського українцями, то не більше ніж байки.

В реальності, українці ставлять владі дуже багато питань, про перші дні вторгнення, і (особливо) про те, як вони дійшли до життя такого?

Очевидно, єдине що може відповісти їм влада, це давно набридле: «Це все Порошенко!» Інших відповідей вони просто не мають.