Вільна торгівля між Україною і Канадою почнеться 1 серпня

Вільна торгівля між Україною і Канадою почнеться 1 серпня

Канада зробила свій подарунок нам до дня Конституції: ми отримали урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур для набуття чинності Угодою про вільну торгівлю.

У нас подвійне відчуття: фініш і старт – два в одному. Це історичний момент, який підсумовує колосальний пласт роботи наших дипломатів і політиків. Але це і початок набагато значимішого етапу: час наповнювати цю Угоду життям – контрактами, робочими місцями та інвестиціями.

Нагадаю, що Угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи Угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.


Я хочу, щоб цю новину почули українці, які займаються бізнесом і шукають нові ринки. Ми знаємо, що нам є що запропонувати споживачу за кордоном. На канадському напрямку тепер є всі умови – торгувати, примножувати спільно достаток і робити наші обидві країни успішнішими.

Вітаю всіх причетних і взагалі - всіх нас!

Andriy Shevchenko