Вілкул не сплатив податків майже на 20 млн - ДФС

Вілкул не сплатив податків майже на 20 млн - ДФС

ГУ ДФС у Дніпропетровській області проведено перевірку нардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула з питань сплати до бюджету податку на доходи фізосіб та військового збору. Про це у Facebook написала в.о начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук.

«ГУ ДФС у Дніпропетровскій області проведено документальну позапланову невиїзну перевірку фізичної особи Вілкула О.Ю. з питань достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору», - написала Томчук.

За її словами, перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015 рік встановлено перевищення статків над загальною сумою отриманих особою доходів на суму 72,9 млн. гривень, що призвело до несплати до бюджету податків і зборів на суму 19,6 млн грн.

Матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури для вирішення питання щодо порушення кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення особи та ухилення нею від сплати податків в особливо великих розмірах.

Нардеп Вілкул, у свою чергу, заперечує несплату податків.

«Офіційно повідомляю, що будь-які звинувачення мене в несплаті податків є дешевим піаром. Вимагаю видати мені на руки акт перевірки», - написав Вілкул у Facebook.