В Мінську не змогли домовитись про відведення озброєнь

В Мінську не змогли домовитись про відведення озброєнь

Учасники тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Сході України увечері у вівторок, 22 вересня, завершили переговори в столиці Білорусі. Про це повідомила речниця представника України в контактній групі Леоніда Кучми - Дарія Оліфер на своїй сторінці у Facebook, передають "Спектр новости" з посиланням на dw.com.

"У Мінську учасники тристоронньої контактної групи завершили свою сьогоднішню роботу. Підгрупа з політичних питань завтра у Мінську продовжить своє засідання", - зазначила вона.

При цьому речниця Кучми додала, що в п'ятницю, 25 вересня, відбудеться відеоконференція учасників контактної групи за участю представників самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". "На порядку денному - увесь спектр мінських домовленостей, зокрема, питання безпеки - припинення ведення вогню", - написала Оліфер.

Тим часом агенція "Інтерфакс" з посиланням на джерело в підгрупі з безпеки повідомляє, що учасники переговорів не змогли досягти консенсусу про відведення озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії розмежування. "Консенсусу, на жаль, не досягнуто. Обговорення проекту угоди і можливе парафування не виключається на наступній зустрічі", - заявив співрозмовник агенції.