"Війна і бізнес" - Віталій Чепінога

"Війна і бізнес" - Віталій Чепінога

Я вже багато років ретельно вчитуюсь у всі етикетки на товарах в магазинах, аби боже збав не купити чогось російського.

А сьогодні мені розповіли таку цікаву історію. Виробником крабових паличок «Vici», які продаються в багатьох українських маркетах, є компанія «Вічунай Груп», відома зокрема тим, що постачає свою продукцію на окуповані території України та до Криму ще з 2014-го року. Люди настільки підприємливі, що навіть за кілька місяців окупації Херсону встигли завезти до магазинів міста свою продукцію з російського боку.

Ця компанія формально литовська, але активно працює в Росії, має там свої заводи, наприклад в Калінінграді. В соц.мережах компанія проводить цікаві опитування. Наприклад, про підтримку СВО та «солдатушек» (!!!) В російських ЗМІ її наводять в якості прикладу серед міжнародних компаній, що не злякалися західних санкцій і продовжують годувати духовний російський народ.

Я так думаю, що діяльність подібних компаній в Україні неможлива без чиєїсь протекції. Заради чийогось мутного заробітку, несвидущі люди купують ці крабові палички і фактично фінансують російську агресію, навіть самі не знаючи про це. Можливо час втрутитися НАЗК?