"Війна безжально вскриває слабкі місця, а виграє той, хто зможе швидко адаптуватися" - Ростислав Павленко

"Війна безжально вскриває слабкі місця, а виграє той, хто зможе швидко адаптуватися" - Ростислав Павленко

Що означає російська пропаганда про "2 мільйона клонів” (закреслено) дронів, а також здатність московитів за кілька місяців зібрати, озброїти і забезпечити 100-тисячне угрупування для наступу в районі Купʼянська-Лимана?

Це означає, що московити воюють не спонтанно – а добре вивчають нас, будують плани і намагаються їх реалізовувати.

По-перше, треба посилити роботу по санкціях. Насамперед, щоб росія не могла їх обходити. За Порошенка існувала спільна група для виявлення і перекриття лазівок у санкціях. Подібна має існувати і зараз. Найкраща мотивація для союзників посилювати санкції – показувати, що Україна чує їх. Залишається демократичним союзником, а не цементує популістичну диктатуру.

По-друге, московити воюють методами І-ї світової. Як у наступі, так і у мінуванні й будівництві фортифікацій. Наші лінії оборони мають бути посилені. Вони обладнувались у 2015-2016 роках коштами і силами кожної області України. У багатьох випадках вони все ще тримаються. Авдіївка і Марʼїнка - очевидні приклади. До речі, хороший обʼєкт для фінансування – як замість «великого будівництва», так і коштами місцевих бюджетів.

По-третє, має бути суттєво оптимізована економічна модель. Простота процедур, прозорість розрахунків, пріоритет військовому виробництву мають посилити спроможність України підтримувати нагальні оборонні потреби - додатково до допомоги союзників.

Війна безжально вскриває слабкі місця. А виграє той, хто зможе швидко адаптуватися.