"Вчений лікар хотів перевірити свою теорію" - Олександр Карпюк

"Вчений лікар хотів перевірити свою теорію" - Олександр Карпюк

Йому потрібен був волонтер, який помре в останню мить. Нарешті він знайшов його, це був засуджений чоловік, якого мали страчувати на електричному стільці.

Вчений запропонував засудженому: він братиме участь у науковому експерименті, який складається зі скорочення серцевого ритму до мінімуму, поки кров повільно витікає до останньої краплі. Він пояснив, що засуджений має лише мінімальну ймовірність виживання, але його смерть точно пройде без страждань і болю.

Засуджений погодився, бо так померти було краще, ніж на електричному стільці.

Його поклали на ноші і прив'язали тіло так, щоб він не міг рухатися.

Потім лікар зробив невеликий розріз його зап'ястя і поклав йому під руку маленьку алюмінієву миску.

Зріз був плоский, тільки перші шари шкіри, але засуджений повірив, що його вени розрізали.

Під носилки поклали посудину з невеликим клапаном, що регулює перебіг рідини у вигляді крапель, що потрапили в посудину.

Засуджений міг чути крапельницю і рахувати кожну краплю того, що вважав своєю кров'ю.

Поки випробовуваний не бачить, вчений прикрив клапан, щоб краплі крапали повільніше, з наміром змусити повірити, що в нього закінчується кров.

За кілька хвилин обличчя засудженого зблідло, а серцебиття прискорилося. Коли розпач досяг піка, вчений закрив клапан повністю і в засудженого невдовзі зупинилося серце - він помер.

Цей учений зміг довести, що все, що ми сприймаємо, навіть відвертий пиздьож, але емоційний та оригінальний у фейсбуці на віру- ніколи ніким не перевіряється. Бо пост про цього засудженого я бачив у багатьох підписників, і ніхто з них не перевірив, чи було це насправді. Дуже незвичайна історія, красива, і повністю брехлива, але ж фейсбук- це не про факти та пруфи, фейсбук- це про розповсюдження емоцій. Причому цю вірусну статтю нам закинули з російськіх пабліків.

А хто ж тоді на фото, запитаєте ви?

Цього хлопця звати Джордж Джуніус Стінні молодший, і йому на момент страти в 1944 році було всього 14 років. Завдяки цьому фото ми можемо знати що Джордж Джуніус Стінні молодший, був наймолодшим вʼязнем страченим у США у 20 столітті, що доволі просто перевіряється гуглом. І ніякого експерименту над ним не ставили, його просто стратили на електричному стільці.