"Виробництво дронів в Україні виросло. Але ДО ЧОГО тут Шмігаль???" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Виробництво дронів в Україні виросло. Але ДО ЧОГО тут Шмігаль???" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Шмигаль заявив про важливе досягнення - в Україні виробництво дронів за рік виросло в сотню разів.

Той випадок, коли просто не можу мовчати. Так, виробництво дронів в Україні виросло. Але ДО ЧОГО тут Шмігаль??? До чого тут взагалі зелений уряд?

Вам розповісти як за рік виросло виробництво БПЛА "Валькірія"? Перед вторгненням його не виробляли, бо виробники не мали грошей. Після вторгнення була створена фірма "Бойові птахи України", яка виробляє "Валькірії". Виробляють підприємці. Основний покупець - волонтери і волонтерські фонди. Міноборони "Валькірію" не закуповує взагалі.

А це - один з найбільш масових БПЛА-літаків на фронті.

Схожі історія сталася з "Марою". "Орлик", "Довбуш" - гроші на них збирають волонтери. Про FPV-дрони, роликів про які повен інтернет, я взагалі мовчу. Їх часто густо збирають прямо в бойових підрозділах, а на комплектуючі солдати скидаються з зарплатень!

Виробництво дронів зросло в сотню разів? Я відкрию Шмигалю секрет, пошив військової форми в Україні теж добряче зріс, але основні виробники - волонтери і фірми, які шиють для волонтерів. Солдатам зимою видавали зовсім інше.

Що зробив уряд аби допомогти у виробництві дронів? Він налагодив постачання комплектуючих з-за кордону? Він допоміг фінансово?

Чи лише Шмигаль попіарився?