"Виробництво FPV-дронів: що нас чекає в майбутньому" - Павло Вернівский

"Виробництво FPV-дронів: що нас чекає в майбутньому" - Павло Вернівский

Поки в Україні гасять пожежу відрами, то наш ворог більш системно підійшов до вирішення проблеми. І для вирішення аналогічної проблеми збільшує виробництво пожежних машин і створює команди пожежників.

Вірніше, поки вся Україна збирала гроші на 9 тис FPV-дронів від Мадяра, які ще невідомо коли будуть поставлені армії, то в Росії один лише Обухівський завод наростив виробництво до 3 тис FPV-дронів на міс!!!

Хтось скаже, що це китайська копія! Та пох! Важливо, що їм вдалось створити виробництво, а в нас таких великих виробників немає!!!

Тільки в цьому місяці прилетіло вже майже 200 Шахідів, а в тому місяці 400! І лише цей факт говорить про те, що вони суттєво наростили виробництво. А що наростили ми? Через 9 міс зробили хакатон для протидії Шахідам, де 3 виробникам дали по 1 млн дол. Думаєте цього достатньо, щоб перемогти нашого ворога?

А знаєте чому так відбувається? Бо в них є системна політика, а в нас все тримається на волонтерських ініціативах!

В них системна політика полягає в тому, що в них є державні інструменти фінансування збільшення виробництва, закупівлі комплектуючих у великих кількостях, локалізації і нарощування виробництва окремих компонентів, навіть тих самих чіпів.  

А в нас досі існують наївні надії, що ситуативний нестабільний попит може створити потужне власне виробництво.

Саме через цю різницю в підходах ми кожен місяць все більше і більше відстаємо від ворога по виробництву! І скоро цю проблему відчують наші ЗСУ, бо це все буде падати на їх голови!!!

Та про що говорити, якщо вже зараз ми програємо ворогу по кількості дронів. Просто з часом наше відставання буде все більше і більше зростати.

І буде так само як рік тому, коли Росія випускала по нас десятки тисяч снарядів, в той час як ми могли відповісти декількома тисячами. Тільки то були неточні снаряди, а це будуть досить точні дрони.

І я зараз не нагнітаю, а лише намагаюсь показати, що нас чекає в майбутньому, якщо держава і далі буде повільно працювати в цьому напрямку, а його будуть закривати лише волонтери!!!