"ВИЯВИВСЯ СЕРЙОЗНИЙ ПОБІЧНИЙ ЕФЕКТ ВІЙНИ В УКРАЇНІ" - Александр Гончаров

"ВИЯВИВСЯ СЕРЙОЗНИЙ ПОБІЧНИЙ ЕФЕКТ ВІЙНИ В УКРАЇНІ" - Александр Гончаров

Судіть самі. За даними аналітичного звіту «Gradus Research», з одного боку, заробляють менше 10 тис грн 53% українців. Більшість (85%) українців зазначили, що вважають свій дохід недостатнім для якісного життя, і лише 2%, що їхній дохід більше достатнього. При цьому слід зауважити, що 20% бізнесів в Україні за результатами 12-го дослідження стану та потреб малого й середнього бізнесу, так і не почали працювати з початку цього 2023 року. Тобто український малий та середній бізнес вказує на стагнацію умов для ведення бізнесу.

Але з іншого боку, відповідно до повідомлення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, тільки за травень поточного 2023 року у комерційних банках вклади фізосіб збільшилися на 1,4 млрд грн та на 1 червня становили рекордний розмір у 1,07 трлн гривень!

     Про що це говорить? Про те, що, з одного боку, український малий та середній бізнес стагнує, а також продовжує зростати кількість бідних громадян, а з іншого боку, різко зростає обсяг грошей на банківських вкладах багатих українців, які не займаються підприємництвом.

     У зв'язку з цим, дай Боже, щоб тільки економічна нерівність, що наростає у нас, не пустила в рознесення всю стару довоєнну економічну модель. Відсутність будь-якої системи призведе до ще гірших наслідків.

     Ось тому вже зараз чимало компетентних підприємців та експертів почали обговорювати та пропонувати свої рішення щодо створення в Україні нової ефективної та справедливої економічної та політичної систем. І саме ця обставина, безумовно, штовхне багатьох підприємців-ветеранів війни у політику та участь у майбутніх виборах.

     Що ж, будемо сподіватись на реалізацію у нас не радикального, а еволюційного шляху трансформації ринків та скорочення розриву між величезною кількістю бідних українців та тонким-тонким прошарком багатих.