"ВЛАДІ НАГАДАЛИ ПРО ТЕЛЕКАНАЛИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВЛАДІ НАГАДАЛИ ПРО ТЕЛЕКАНАЛИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Зеленському схоже крупно прилетіло від західних партнерів. Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв'ю "Радіо Свобода" доволі прозоро натякнула, що викрутаси ЗЕкоманди, яка незаконно (!!) виключила з ефіру опозиційні телеканали "Прямий", "5-й" та "Еспрессо", Сполученим Штатам категорично не подобаються. "США завжди підтримували плюралізм незалежних голосів. Ми вважаємо, що це наріжний камінь сильної демократії. І ми закликаємо усі держави забезпечувати можливість великому масиву різноманітних голосів бути почутими", - сказала пані Квін.

Просто, аби було зрозуміло. Інтерв'ю таких осіб як Крістіна Квін дають відповідно до певної процедури. Узгоджують питання. Після дачі інтерв'ю, текст надають на вичитку. В друк іде лише те, що посольство США погоджується публікувати. Тому слова пані Квін про опозиційні канали, не випадкові.

І це для ЗЕкоманди дуже поганий дзвіночок. По-перше, рішення про виключення каналів не приймав жоден суд. Нема відповідного рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення. До опозиційних телеканалів не було жодних законних претензій. Ба-більше, телеканал "Прямий" сам, добровільно припинив ефірну трансляцію і оголосив готовність прийняти участь в спільному телемарафоні. Але каналу не надали слотів для віщання. Марафон перетворили на моно-марафон, а "Прямий" вирубили з ефіру.

Простіше. Виключення опозиційних телеканалів це типове владне свавілля. За яке, звісно, доведеться відповідати, в т ч у міжнародних судах. Бо колективи каналів холдингу "Вільні медіа" обов'язково позиватимуться проти дій влади. Тим більше, що свавілля державного концерну РРТ, який відключив канали, "5-му каналу" зірвало виконання контрактних зобов'язань перед західними партнерами, що, звісно, завдало каналу матеріальних збитків.

Одним словом, ситуація для влади дуже паршива. Очевидно, Захід вельми прозоро натякає, владі пора припиняти свавілля щодо опозиційних медіа. А то американська преса може опублікувати нові подробиці - кого Зеленський просив вивести з під санкцій США, або хто й коли попереджав Зеленського де будуть напрямки головних ударів армії РФ і звідки треба негайно евакуювати людей. А їх не евакуювали.

Просто дати задню влада не може. Бо розуміють. Акціонери телеканалів по судах владу без штанів залишать.

А час іде. Американці просто так не попереджають. Не буде реакції ОПУ - буде реакція Держдапу США. Навіть не сумнівайтеся.