"Влада заблокувала ввезення квадрокоптерів для ЗСУ" - Юрій Бутусов

"Влада заблокувала ввезення квадрокоптерів для ЗСУ" - Юрій Бутусов

Квадрокоптери з тепловізором, які мій фонд закупив для 93-і бригади та для батальйону Свобода 4-і бригади НГУ зупинені на кордоні, так само зупинені й інші поставки. Тобто влада не готувалась до війни та не купувала сама квадрокоптери, і тепер заважає завозити квадрокоптери громадянам.

В цей час без проблем можна домовитись з контрабандистами та по ціні відсотків на 30 дорожче купувати дрони в Україні без оцих усіх офіційних узгоджень взагалі. Питання - на кого працює під час війни голова Державної служби експортного контролю Павліченко - на українську армію чи на кишеню контрабандистів, торгуючи доводами на ввезення? І коли нарешті прокинеться Верховний головнокомандувач та зверне увагу на корупцію, яку його підлеглі створили у постачанні дронів в Україну?

Я б порадив хоча б раз високим керівникам заїхати на передову та усвідомити, що дрони у повітрі - це чиїсь життя на землі. Не на фотосесію заїхати, а саме поспілкуватись з солдатами, як ви їх забезпечуєте, що постачаєте, і чи потрібно мати можливість завозити усім громадянам. Так, потрібно, бо влада забезпечує можливо відсотків 5 від потреб у дронах, не більше.