"ВОВА, ТИ ЧЬО ПІДПИСАВ?!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВОВА, ТИ ЧЬО ПІДПИСАВ?!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

«Меркель нас продала-а-а-а!» - захоплено волають натовпи ЗЕботви. Раз за разом вони смакують новину – МЗС Німеччини закликав Україну внести в українське законодавство так звану «формулу Штайнмайєра». Так-так, ту саму, через яку тоді ще новообраний президент Володимир Зеленський стикнувся з першими масовими протестами.

 Взагалі тези «Захід нас продає», «Байден – друг Москви» та «ми самі мусимо обирати де нам іти – на Схід чи на Захід» (зразка Януковича-Азарова) у виконання ЗЕботви звинуть все частіше. І це – дуже загрозливий сигнал. Але спершу про формулу Штайнмайєра.

 Зрозуміло чому ЗЕботві вигідно зараз звинувачувати в зраді МВЗ Ничеччини. Це пряме продовження тези «Байден зрадив Україну» яку ЗЕботва старанно розносить всю останню добу. Чого ви дивуєтеся? Найвпливовіший лідер в світі відомий попурі на роялі, помилятися не може за визначенням. Значить винний хто? Байден, Меркель, Столтенгберг, і взагалі «пане президента чому ми ще не в НАТО»?

 «Але ж МЗС Німеччини справді заговорив про формулу Штайнмайєра!» - скажете ви. Так, відповім я. За говорив. Але.

 Я щиро вдячний ЗЕкоманді, вона просто приучує мене ретельно перевіряти інформацію і шукати першоджерела. Тому я знайшов оригінал заяви МЗС Німеччини. І що я там прочитав? А от що. По-перше, Німеччина звернулася до обох країн учасників конфлікту на Донбасі. Воно закликало Росію, наприклад, розмінувати територію і відвести важке озброєння. Ага – щас. Виконає Росія такий заклик. Біжить – аж коси назад.

 А от далі просто шикарно. «Ми закликаємо Росію і Україну повністю виконати висновки саміту, узгоджені в Парижі в грудні 2019 року, щоб домогтися помітних поліпшень для жителів сходу України… Україна також повинна виконати свої зобов'язання, такі як перенесення так званої "формули Штайнмаєра" до українського законодавства».

 Ви зрозуміли, що ви прочитали щойно? Україну закликали виконати те, про що домовилися на саміті, в т ч - внести до українських законів «формулу Штайнмайєра». Німці щойно чітко заявили, що внесення «формули Штайнмайєра» до українського законодавства – це зобов’язання взяте на себе українською стороною під час Паризької зустрічі. Хто підписав від України висновки саміту? Відповідь – президент Зеленський.

 Тобто, німці всього лише нагадали українцям про зобов’язання які взяв на себе їхній президент. Взяв – але не виконав, бо країною прокотилися хвилі протестів ветеранів і просто патріотичних громадян. Не виконав, бо в ОПУ згадали, що в країні біля 300 тисяч здорових мужиків і жінок с досвідом війни – і злякалися. В ОПУ пам’ятають як українці без досвіду війни знесли у 2014 р. президента Януковича. А нині…  

 Чому МЗС Німеччини виступив з такою заявою – очевидно. Це відповідь на «абідки» української сторони, яка заходилася плакатися, що Німеччина продала Україну. Німеччина ж відповідає приблизно так: «Ми вас продали? Це ми за вас зобов’язалися включити у ваші закони «формулу Штайнмайєра» аби ви змогли побачити «мир в очах Путіна»? Може то ми зриваємо ваше державне оборонне замовлення? Може то ми блокуємо вам реформу харчування в ЗСУ? Може то у нас масово звільняються військові пілоти, банально тому що не хочуть ризикувати життям на бойовій техніці за ті гроші які ви їм платите?»

 До речі. Зверніть увагу як телеканали олігархів «з якими бореться Зеленський» перекрутили заяву німецького МЗС. І це ж не перший випадок, коли в Україні перекручують заяви іноземних лідерів, а то й вдаються до брехні. ОПУ догралася до того, що слова Байдена перебрехати примудрилася. Поставте себе після такого на місце Байдена чи Меркель. Вам сильно захочеться захищати країну, лідери якої поводяться як дрібні брехливі шахраї? А народ, який обирає оце, замість справді потужного реформатора Порошенка? Хто зрадив Україну? Байден? Меркель? А може справа в тому, що в компанії серйозних людей поводитися треба як людина? А не як сявка з криворізької околиці.