"Вперше український прапороносець виграв медаль Олімпіади" - Влад Пономар

"Вперше український прапороносець виграв медаль Олімпіади" - Влад Пономар

"Мала за велику честь нести прапор своєї держави і щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни"!

Вперше український прапороносець виграв медаль Олімпіади.

Олена Костевич перервала неприємну традицію.

Українська змішана пара зі стрільби з пневматичного пістолету з 10-и метрів Олена Костевич і Олег Омельчук виборола бронзу Олімпійських ігор у Токіо!

На попередніх шести літніх і семи зимових Олімпійських іграх, на яких була представлена ​​збірна України, прапороносці нашої команди неодмінно поверталися додому без медалі.


Браво, Олена і Олег!

Для України – це перша медаль в Токіо у стрільбі. Раніше Костевич стала четвертою в особистих змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10м. Такий самий результат показав Павло Коростильов у цій дисципліні.

Загалом, українські стрільці не залишаються без нагороди вже на шостій Олімпіаді поспіль.

* Бронза Токіо – це четверта олімпійська медаль Олени. Раніше вона вигравала золото Афін-2004 та дві бронзи Лондона-2012. Це вже п’яті Олімпійські Ігри в кар’єрі Костевич. Наша титулована спортсменка також братиме участь у стрільбі з пневматичного пістолета з 25м. Це ще одна її коронна дисципліна.

«Говорили, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала за велику честь нести прапор своєї держави і щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни», – зізналася Костевич.

* Для 38-річного Омельчука – це перша олімпійська медаль у кар’єрі і четверта участь в Іграх. У Пекіні він був четвертим, а в Лондоні – п’ятим.

* Після нагородження Олена розповіла, що ця бронза для неї з Олегом на вагу золота.

«Ми довго та наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день – удача змінювала невдачу і навпаки. Олег – великий молодець і ця нагорода для нас дуже цінна. Як золото.

Хочу подякувати своєму партнеру, нашим наставникам та команді, яка була поруч на цьому шляху. Надзвичайно вдячні всій Україні, а також моєму рідному Чернігівському краю, за ті всі побажання успіху та слова підтримки, що продовжуємо отримувати тут в Токіо».