Євросоюз продовжив санкції проти російських компаній та громадян

Євросоюз продовжив санкції проти російських компаній та громадян

Міністри країн Євросоюзу в понеділок погодили продовження на шість місяців персональних санкцій проти 150 російських і кримських компаній та фізичних осіб, передає bbc.com.

Санкції, введені проти низки російських бізнесменів, депутатів і сенаторів після анексії Криму, мали закінчитися 15 вересня, проте на початку місяця ЄС ухвалив рішення продовжити їх. Новий період санкцій закінчиться у березні 2016 року.

До списку санкцій Євросоюзу входять мільярдери Аркадій Ротенберг і Юрій Ковальчук, бізнесмени Костянтин Малофєєв і Микола Шамалов, а також депутати Держдуми і члени Ради Федерації: Сергій Железняк, Сергій Миронов, Леонід Слуцький та інші.

Крім того, в кінці червня ЄС продовжив санкції щодо Криму і Севастополя до кінця червня 2016 року. Обмеження включають заборону на імпорт до ЄС продукції, що походить з Криму і Севастополя. Громадянам країн ЄС і компаніям, що базуються в ЄС, забороняється вкладати кошти в економіку Криму, зокрема й купувати нерухомість і фінансувати кримські компанії.

Передбачається, що економічні санкції ЄС щодо Росії будуть діяти до тих пір, поки не будуть виконані всі умови Мінських угод про припинення вогню на сході України.