"Всьому має приходити кінець" - Юрій Гудименко

"Всьому має приходити кінець" - Юрій Гудименко

Отже, адміністратор одного з найвідоміших російських телеграм-каналів «Рыбарь» (1,1 млн. підписників) під час стріму випадково спалив свою переписку з двома особами: деяким «Толиком Ш.» (хто б це не був) і деяким «Max Lavrinenko».

Максим Лавриненко – це адмін українського телеграм-каналу «Труха». На скріншоті, який тупо спалив «Рыбарь», видно аватарку, яка співпадає з відомою фотографією Лавриненка, і текст повідомлення: «Ты уверен? Мне сказали, что попали».

Я закладаю десь 1% вірогідності, що це все дуже дорога і якісна провокація проти «Трухи» і Толіка Ш. (не можу вгадати, що ж це за Толік, може хтось знає). Але на 99% ми з лезом Оккама впевнені, що це саме те, чим воно виглядає: адмін українського телеграм-каналу обмінюється інформацією з колегою з Z-сітки, передає тому дані по прильотам і здійснює таким чином злочин, передбачений ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Впевненості нам з Оккамом додає те, що самому «Рыбарю» така провокація невигідна – йому зараз варто чекати серйозних проблем. А ще тому, що «Труха» і Толік Ш. неодноразово були помічені у спільній діяльності – наприклад, коли «розганяли» пости проти Антикорупційної ради при Міноборони, або разом із підсанкційним Дубінським спільно відпрацьовували «тємнікі».

Тож звертаюся до Служба безпеки України з публічною вимогою здійснити перевірку вказаних фактів і надати їм оцінку. Паперове звернення надійшлю до СБУ в будній день.

Спілкувався з людьми у Вашингтоні, і якось – чисто випадково – згадали пацана.

Це дуже везуча людина. Дуже. Якби за везучість давали «Оскара», Дубінський був би лауреатом. А якби давали не «Оскара», а пизди – то калікою.

2021 рік: на Дубінського і ще шістьох громадян України накладають санкції США – за створення пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу. Американці прибили йому рахунки і YouTube канал бонусом, а в Україні Дубінський обдєлался льогкім іспугом: РНБО заявило, що слідом за США вводить санкції проти Деркача і його оточення, але – феноменальне везіння! – Дубінський якось випав з цього списку і під українські санкції не влетів. Отримав лише публічне пониження в статусі – вилетів з фракції і партії «Слуг народу».

2022 рік: через декілька місяців після початку Великої війни і буквально через півтора року після введення американських санкцій СБУ приходить до висновку, що Деркач ще у 2016 році був завербований ГУ ГШ ЗС РФ і керував російською агентурною мережею. У Деркача забирають громадянство, його звинувачують у державній зраді і проголошують у розшук.

Дубінському знову неймовірно щастить: з ним нічого не відбувається. Він стає волонтером, патріотом і навіть якісь час пише пости українською мовою. Щоправда, надовго його не вистачає…

…і вже у 2023 році наш герой з щасливчика перетворюється на вєзунчіка і все починається наново. Дубінський критикує все, що бачить, в унісон з Арестовичем розповідає про те, що ненавидіти росіян не можна, що не можна мстить, повінні ми любити (далі мала йти цитата Митця, але вона вирізана особисто Марком Цукербергом). При цьому він залишається народним депутатом, голосує, інколи лобіює, і в цілому не відчуває ніяких проблем. Деркач? Санкції? Розвідка РФ? Нє, не чули.

Цікаво, чи не закінчиться колись неймовірне везіння народного депутата Дубінського. Бо є підозра, що всьому має приходити кінець.