"Втеча від відповідальності за зроблене/не зроблене" - Олена Кудренко

"Втеча від відповідальності за зроблене/не зроблене" - Олена Кудренко

Масова заміна міністрів на нові обличчя виглядає як втеча від відповідальності за зроблене/не зроблене. Звісно, можуть бути конспірологічні варіанти, що це забажали союзники, що настав час для чергових змін і все таке інше. Ця кухня для нас закрита. Я пишу лише про власні враження, що нам поки тут ще дозволено.

Але, на мою суб'єктивну думку:

1. Ефективних менеджерів бережуть на посадах та тримають якомога довше;

2. Якщо людину легко замінюють - то її ефективність, м'яко кажучи, була недостатня. З другого боку, ефективність на користь кого або чого? Можна бути ефективним на користь офісу президента - і тоді ти потрібний. Можна бути ефективним на користь держави - і тоді ти не потрібний офісу президента. Ти або сидиш на двох стільцях, або більшою мірою на тому, щоб бути зручним системі.

3. Я не вірю в незалежність уряду від президента.

4. Я не вважаю, що ту ж Верещук варто просто звільняти. Там вже інша відповідальність.

5. В умовах війни, яка почалася в лютому 2014 року, країні потрібні вже хоч якісь стабільні речі - що на посадах не чехарда якась, коли змінюється така кількість урядовців (Зеленський змінив своє оточення вже безліч разів, що не говорить про вміння формувати команду), - а люди, які в даних умовах на своєму місці. Їх професійність відповідає викликам сьогодення.

6. Так виглядає, що ті, хто мав би сидіти - поїхав та поїде на курорти. Напрацювались. Ті, хто якось не згоден з забаганками ОП - будуть вважатись винними за все. І поки "Порошенко здає Покровськ" (боже, які к@нчені) - Арахамія імітує бурхливу діяльність, як наче Верховна Рада центр Всесвіту.