«Выбрасываем пессимизм на свалку» (14 сентября) - Влад Пономарь

«Выбрасываем пессимизм на свалку» (14 сентября) - Влад Пономарь

1. Кабінет міністрів прогнозує зростання валового внутрішнього продукту у 2017 році на рівні 3%, а інфляцію - 8,1%. Про це розповів перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час засідання уряду.
С.Кубів наголосив, що прогноз на 2017 рік передбачає, що рушіями економічного зростання будуть інвестиції, експорт і збільшення зовнішнього попиту, тобто, конкурентність нашої продукції на ринках зростає.

2. Кабмин заложил в проект госбюджета расходы на оборону и нацбезопасность 129 мдрд грн или 5% ВВП.

3. Кабинет министров Украины утвердил стратегию модернизации и развития Пенсионного фонда Украины до 2020 года, которая предусматривает введение до конца 2016 года возможности обслуживания граждан в любом отделении Фонда независимо от места проживания.

4. Кабмин Украины перераспределил 100 млн грн со строительства на покупку жилья военным.

5. "Укроборонпром" сэкономил треть миллиарда гривен.
За год использования системы электронных торгов предприятию удалось сэкономить 654 млн грн.

6. Порошенко подписал закон об исключении российских передач из перечня продуктов европейского производства.

7. Кабмін направив до Ради законопроект про спецконфіскацію.

8. Строительство дорог должно стать приоритетом в 2016-2018 гг. — Порошенко.

9. В первом полугодии 2016 года чистый рост прямых иностранных инвестиций в Украину зафиксирован на уровне 2,3 миллиарда долларов США. Об этом во время заседания правительства заявил первый вице-премьер-министр Украины Степан Кубив.

10. Металлургические предприятия Украины в октябре ожидают сохранения выплавки стали и общего проката на уровне запланированных показателей производства в сентябре - 2 млн тонн и 1,7 млн тонн соответственно.

11. Украинская авиакомпания "Днеправиа" с 6 октября открывает еженедельные рейсы по маршруту "Одесса – Тбилиси".

12. Кабінет міністрів України наполягатиме перед Європейською комісією щодо збільшення квот для України для експорту продукції до Євросоюзу. Про це сказав на засіданні уряду Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.
"Я у Брюсселі з єврокомісаром це питання порушував (про збільшення квот на експорт української продукції до ЄС - ред.). Завтра будемо зустрічатися і теж будемо обговорювати це питання щодо збільшення квот на українську продукцію там, де це є можливим і ми на цій позиції наполягаємо", - наголосив Прем'єр.

13. Кабмін створив раду для боротьби з відмиванням доходів.

14. У проекті Державного бюджету на 2017 рік передбачено підвищення зарплат працівникам освіти та охорони здоров’я. Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.
За його словами, зарплата у лікаря-терапевта, зокрема, зросте до 7 тисяч гривень, працівників освіти "першого тарифного розряду - до 6,4 тисячі гривень".

Влад Пономарь