"Я боюсь не вторгнення, а капітуляції" - Игорь Бигдан

"Я боюсь не вторгнення, а капітуляції" - Игорь Бигдан

Чи можливе повномасштабне вторгнення 16 лютого чи в якийсь інший день?

Так, можливе. Для Путіна і Росії це самогубство, але коли ми бачимо на мосту самогубця, ми ж вважаємо що є вірогідність, що він таки стрибне? Бо він самогубець. А може і передумає - цього ніхто не знає напевно.

Чи боюсь я вторгнення?

Ні, чомусь не боюсь. Мабуть тому, що я вірю в ЗСУ, навіть попри те, що за останні два роки звідти звільнилось багато людей і що на зміцнення армії забили болт, бо нашого главнаркомандуючого хвилював лише піар на "великому будівництві" та інших мегапрожектах.

Але в нас є слабке місце, і це якраз Володимир "Боягуз" Зеленський і його оточення, нашпиговане російською агентурою і екс-ригами. Я боюсь, що вони спробують здати Україну Путіну без жодного пострілу чи при першому обстрілі. Бо вони прийшли до влади на риториці "нада проста прікратіть стрєлять" і обіцянках закінчити війну, а не відстоювати суверенітет і териториальну цілісність держави, яку вони називали "еті кускі зємлі". Бо вони вже готують пропозиції по здачі інтересів України і обережно починають зливати їх в ЗМІ. Бо посол України не може казати такі стратегічні речі за своїм бажанням, не погодивши це з МЗС і ОПУ. Це початок торгу Зеленського з Путіним, який цього і домагався - налякати боягуза брязканням заліза і отримати перемогу без жодного пострілу і санкцій.

І це дуже велика проблема, якщо Зеленський спробує провернути таку "м'яку капітуляцію". Якщо суспільство це проковтне, то ми програємо стратегічно, залишимось без допомоги союзників і вкажемо Путіну на наше слабке місце - якщо Зеленського вдалось налякати один раз, то чому не можна вдруге, втретє, і так до задоволення всіх забаганок Путіна?.. А якщо суспільство визнає це державною зрадою і повстане, то Путін підкине петард у полум'я, додасть хаосу і провокацій і окупує проксі-військами ще частину України, знову уникнувши санкцій. Йому навіть необов'язково вигадувати "повсталих бурштинокопачів" чи ще щось таке - в умовах паралічу центральної влади в Україну можуть увійти "білоруські партизани" - російські війська під прикриттям. Формально Путін ні при чому, бо Білорусь типу незалежна країна, а санкції на Лукашенка можна накладати скільки завгодно, в нього їх і так повні кишені.

Отже я боюсь не вторгнення, а капітуляції. Бо в нас є слабке місце, і (дякую мудрому наріду) воно на Банковій.