"Я не розумію, чому мовчить Міністерство освіти" - Тамара Горіха Зерня

"Я не розумію, чому мовчить Міністерство освіти" - Тамара Горіха Зерня

Ми заходимо у нову хвилю «корони», яка буде масштабнішою за дві попередніх разом узятих.

Чуємо про те, що навчання у школах буде переведене у дві зміни.
Ця ініціатива вже доведена до батьків; багато френдів повідомляють, що їхні діти підуть на уроки не на восьму ранку, а на дванадцяту чи першу, навіть початкова школа.

Тепер логічне запитання: а гроші де?
З фонду боротьби з COVID на Міносвіти не виділено жодної копійки. Тобто половина фонду пішла на дороги, якісь копійки на медицину, трохи жирніший шмат на поліцію, щось там на виплати підприємцям і безробітним. І НУЛЬ на школи та вузи.

Так, давайте іще раз на пальцях.
Уроки у дві зміни – це у два рази більше уроків. Відповідно, це вдвічі більше робочих годин для учителів. Іііііі це має бути удвічі вища зарплата, хіба ні? У педагогів погодинна ставка?
Чи ви самі себе зробили до такого ступеню, що друге навантаження працюватимете безкоштовно? Ні, я не проти, якщо це здорова вчительська ініціатива, чисто на підтримку вашого бубочки.
Тільки ворушиться черв’ячок сумнівів.

Або візьмемо ідею дистанційного навчання у державній школі. Розробка програм – це дорого. Забезпечення технічної бази – це гроші. Це як мінімум комп’ютери, інтернет, приміщення, це серйозний тренінг для вчителів. Це мають бути курси, на яких їх навчать працювати онлайн.

Виправте мене, може я пропустила. Вчителі України провели літо на комп’ютерних курсах? Ні? А чому?
Я не розумію, чому мовчить фахова спільнота. Де заяви, виступи стурбованих педагогів. Невже ви не бачите, що у вас проблеми, Г’юстон?
Чи ви думаєте, що проблеми не у вас, а у нас, батьків? Вам здається, що і так зарплата капатиме, а карантин усе спише?

Так у мене погана новина. Вони не будуть вам платити за час простою. У кращому випадку, підете у безстрокову за власний рахунок. У гіршому, просто під скорочення.

Рік тому освітяни України стали форпостом, основним агітатором за Зеленського. Мені здається, настав час знову подати голос, і трохи привести до тями вашого протеже.

Тамара Горіха Зерня