Як діє пропаганда та запорошуються мозки народу?

Як діє пропаганда та запорошуються мозки народу?

Ось картина Васнецова "Призвання варягів". Мало кому відомо, що написано її було в якості ілюстрації до шкільного посібника щирого "русака" Йосипа Кнебеля з серії "Русская история в картинах".

Видано цю брошурку та написано саму картину 1909 року. На той час московський вчений, знаменитий академік Шахматов вже неспростовно довів, що історію про призвання варягів до літопису було вставлено пізніше, що це фальшивка. Наразі низка незалежних дослідників вважає, що це сталося вже у часи Катерини ІІ.

На цьому всьому й ґрунтується "найправдивіша" московська історія про "Древнерусское государство". Про одяг "слов'ян", яких очевидно з Москви ХV століття в середину століття ІХ перенесли взагалі помовчимо.

Між тим 862 року ніякого Новгорода у природі не існувало, що доведено археологічними розкопками. Ще на початку ХІ століття Новгород був ні чим іншим, як крихітною факторією, пунктом збору данини з місцевого населення, погостом, оточеним кривим тином площею аж цілих... півтора гектари. Це щоб ви орієнтувалися, квадрат 75х75 метрів.

Перші укріплення Новгорода і власне справжнє місто побудував вже син Ярослава Мудрого - Володимир у 1044 році.

Між тим є справжній, а не висмоктаний з пальця факт: Новгород дійсно існував навіть на початку VІІІ століття. Але зовсім не там, а в протилежному боці. Називався він Неаполіс скіфський. Його залишки й до сьогодні збереглися на околиці Сімферополя. Саме звідси на початку ІХ століття прийшов у Сурож (теперішній Судак) "князь русів" Бравлін.

Так хто ж такі руси? З якого народу-племені будуть? Якої віри? Де шукати їхнє коріння? Чому в жодній хроніці кінця Х та початку ХІ століття - європейській, арабській, перській і навіть візантійський жодним словом не згадується про хрещення Володимира та Києва 988 року? Хто і чому отруїв Великого князя Київського Володимира Святославича? Чому Київ навмисно роблять на півтисячі років "молодшим", ніж він є насправді? Чому історію Руси масштабно сфальсифікували й продовжують це робити?