"Як дійти до бєспрєдєлу-2" - Віктор Бобиренко

"Як дійти до бєспрєдєлу-2" - Віктор Бобиренко

Вчора написав про бєспрєдєл у Сумській області.

Коли у товариства мисливців та рибалок Слуги народу, колишні деркачівські та опзжисти відібрали 14 тис. га мисливських угідь.

Що відбулося і що радять:

1) Пропонують скасувати рішення сесії на основі Постанови КМУ № 314 від 18.03. 2022р., у якій зазначається, що всі дозволи на період військового часу + 2 місяці після війни продовжуються автоматично. Але тут якби не дозвіл, а договір оренди між власником (облрада) та орендарем (товариство мисливців та рибалок);

2) Товариство мисливців та рибалок звернулося до прокуратури в Шостці, щоб ті могли звернутися до суду і через суд відхилити рішення. Думаю місцева прокуратура зробить "бєг на мєстє";

3) Знаючий юрист підказав, що є простий механізм:

ВР, проголосувавши зміни у закон про місцеве самоврядування - дозволила обласним і місцевим радам проводити сесії онлайн, вона визначила перелік питань, які вони можуть в режимі онлайн розглядати.

Так от земельних питань у цьому переліку НЕМАЄ.

Тобто голова ради Віктор Федочренко (Слуга народу), як ініціатор цього рішення — свідомо вніс це рішення в порядок денний, знаючи, що це хрєнь і йде в розріз із законом.

Думав, що пройде на рускій авось.

У те, що він не знав — не вірю.

Юридичний відділ Сумської ОР дуже сильний, як і всі орговики. Тому йому точно сказали, що це муть, а він все одно пішов мутним шляхом.

А ви думали мутні методи приміняють лише Слуги у Києві, в Офісі президента?

Ніт, вони і в регіонах такі бувають.

Так от, мені здається, що це легітимний шлях знести це рішення.

4) Група депутатів облради від ЄС внесла на наступну сесію проект рішення, щодо відміни попереднього рішення ради.

Але де ж набрати на це голосів? Не стануть же ж Слуги + опзж + деркачівські голосувати проти? Бо це розвалює всю схему.

Воно б у нормальній країні дійсно це все мають виявляти і присікати прокурорські. Внесли подання в суд — суд і прийняв рішення - відмінив рішення сесії, щоб не срамити державу Україна.

Але прокурорів у Суми призначають з ОПи. А там татарови. А там за своїх стоять до кінця.

Бо справедливість — поняття відносне. Для Слуг — справедливо віджати угіддя у мисливців. Якщо у розміні — впливи і посади.

Хоча тегну Офіс генпрокурора Офіс Генерального прокурора. Може там є вміняємі?