"Як Харківський губернатор Крим продавала" - Олена Монова

"Як Харківський губернатор Крим продавала" - Олена Монова

Не встигла я оговтатись від дороги, як мені принесли відео з фразою, яку я ніжно люблю і від якої в мене завжди починає сіпатись око: «Монова, ти це бачила?!» Пішла дивитись, після десяти хвилин почала сердито сопіти, бо я не дуже люблю оці всі розслідування а-ля Бігус-стайл з тривожною музикою і виразно виряченими очима у ведучих, признаюсь чесно. Втім мене запевнили, що все цікаве в кінці відео, тому довелося додивитись, хоча я й досі не розумію, навіщо було розмазувати на 45 хвилин те, що можна було вкласти в 20. Але йой, най буде.

Зрештою такі да, я додивилась і дуже сміялась в кінці, бо Я НЕ РОЗУМІЮ, ЯК МОЖНА БУТИ ТАКИМИ ТУПИМИ ЛИШАЙНИМИ АБІЗЯНАМИ!

Тепер до суті. Вже майже всі забули, що в Харкові давно новий очільник обласної адміністрації, настільки в області зараз все сіро, тихо, тільки десь під килимом бігають обережні миші. Вірніше, очільниця. Коли Айну Тимчук тільки призначили на посаду після мого любімки Кучера (я скучаю), журналісти щось там рили на неї інформацію і компромат, але якось мляво, нарили мутні зв’язки з Коломойським і якийсь схематоз у чоловіка Айни. Ну і працю в міськраді в команді Лудшего. Оце й усе.

Айна Тимчук, навчена досвідом Кучера, який вічно влітав в скандали через публічну комунікацію, вирішила бути людиною геть не публічною. Межи люди не лізла, посилала своїх міньйонів. Бо коли лізла, то все очікувано завершувалось факапом. Як от з помпезною, на камери, висадкою туї в розпал ковіду, або скандал з театрами і фразою Тимчук, що всі актори отримують по 16 тисяч гривень зарплати, тому мусять сидіти тихо і не пиздіти. Після чого з’явився хіт «Айна, де мої 16 тищ? Тидищ!», ще й прилипло поганяло «Туйка». Ну такі собі здобутки, гімняні, скажемо чесно.

Але оце відео вже набагато голосніший тидищ.

Я вам зараз коротко тезово розповім, а там якщо хтось захоче, то може подивитись сам ролик.

Сім’я Тимчуків, Айна і Андрій, знаходяться у фіктивному розлученні задля прикриття корупційної діяльності. Схема не нова, давно обкатана, робоча.

Якщо треба щось з лівих доходів прикрити, то Айна Леонідівна швиденько переписує все на чоловіка, як це сталося з готелем в Алушті, наприклад. Що його подарували Тимчук перед самою війною, коли вона обіймала посаду в Дніпровській обласній раді, тоді там царював Коломойський. Так, просто взяли і подарували готель. Це вам дарують дезіки, труси і пінку для гоління, а в цьому випадку геть інший масштаб.

Вже після анексії Криму сім’я Тимчуків відвідувала Крим для залагодження своїх власних шкурняків, тоді вже на фронті йшли запеклі бої. При цьому обидвоє на той момент були далеко не пересічними чиновниками України, а займали вагомі посади. Не знаю, чи можна тут натягнути на цю історію зраду національних інтересів, але СБУ має стати цікаво. Хоча СБУ може і не бути цікаво, бо судячи з відео, туди носили гроші, щоб закрити кримінальні справи.

Сім’я Тимчуків увійшла в змову з корупціонерами і зрадниками, які втекли в Росію від покарання, а потім оформили своє майно в Криму на різних власників одночасно за законами і України, і Росії. Тобто, Айна Леонідівна фактично визнала анексію Криму законною, бо ж оформила довіреність на свою нерухомість згідно законодавства РФ.

Але в кінці відео просто бомба, від якої в мене була істерика. Журналіст, видаючи з себе покупця готелю в Криму, розмовляє з чоловіком Тимчук, і той йому валить прямими текстом всі секрети, дістає з шафи всі скелети і вивертає споднє. Я давно так не сміялась. Пані Айно, треба було не тільки фіктивно розлучитись, але ще якось трохи прищемити хазбінду язика, аби він не ляпав ним, як помелом, перед першим зустрічним, бо це пекельне орейро.

Бо він вивалив всю інформацію і про хабарі в СБУ за закриття справ по фінансуванню тероризму; і порадів тому, що готель може перейти у власність родичам Кадирова: «удобно же тренироваться, рядом стадион»; і стверджує, що Крим «неизвестно чей». Лол што?!

Це треба було мати дуже фартову вдачу, щоб отримати такого балакучого компанійського чоловіка, у якого вода в сраці не тримається. Ну а тепер всі ці перли вийшли на широкий загал, бо їх записували на відео.

ТИДИЩ, АЙНА!

Ну і цікаво, що з цього приводу скажуть в ОПі, СБУ, далєє вєздє. Судячи з усього, осінь в Харкові буде гарячою не тільки через вибори мера.