"Як їм закрити рота" - Віктор Бобиренко

"Як їм закрити рота" - Віктор Бобиренко

Кругом у топах новина:

Харківський окружний адмінсуд скасував розпорядження голови Харківської ОДА про перейменування проспекту Маршала Жукова в честь правозахисника Петра Григоренка.

Суд задовольнив позов міськради до голови Харківської ОДА і визнав недійсним пункт розпорядження від 15 травня 2016 року про перейменування в рамках декомунізації проспекту Маршала Жукова.

Висновки:

1) Щось у нас із цими ОАСКами біда прям. То Київський, то Харківський. Воно то ясео – гроші не пахнуть. Особливо якщо ще у судді дєдиваєвалі. Тут і гроші занесли, і за Жуковим всплакнулось. Два в одному.

2) У Харкові ще багато депутатів люблять загравати з проросійськи налаштованою групою виборців. Ну плюс совково налаштованої. Плюс просто хворих людей.

А ситуацію виправляти треба.

І усе дуже просто. Треба повносити зміни до певних законів.

Той що стосується суддів.

Проста законодавча норма про те, що суддя, який прийняв рішення, що суперечить закону про декомунізацію – не зможе здійснювати правосуддя надалі.

Повернув маршала Жукова на табличку – перестав бути суддею. Бо закон можна прописати так, що він і суддів буде стосуватися.

А щодо депутатів, то тут ще кращу норму можна прописати.

Виписуємо в закон норму, що міська рада, яка повертає проспекту ім’я якогось жюкава/сталіна/ватутіна – іде на перевибори.

Нічого особистого – просто норма така.

Проголосували – а наступного дня вже ЦВК із скучним виглядом оголошує позачергові вибори у Харкові.

І зразу попустить.

А то так ми про Жукова у Харкові ще ціле покоління чути будемо