Як позбутися зранку похмілля

Як позбутися зранку похмілля

Спирт і продукти його розпаду спричиняють отруєння організму та погіршення самопочуття.

Похмілля—один із поширених наслідків зловживання алкоголем. Для відновлення організму та усунення проявів похмільного синдрому може знадобитися кілька десятків годин.

Вживання напоїв, що містять спирт, не сприяє позбавленню від ранкового похмілля, лише тимчасово полегшуючи симптоми на короткий час. Замість того щоб допомогти, це призводить до збільшення концентрації алкоголю в організмі та подовження тривалості стану похмілля. Тому не рекомендується вживання алкоголю з метою «похмелятися».

Для пом'якшення стану після рясного вживання алкоголю рекомендується збільшити кількість вживаної чистої негазованої води, відпочити в прохолодному приміщенні та прогулятися на свіжому повітрі. Для відновлення водного балансу рекомендується вживання курячого бульйону, кавуна, винограду, бананів, груш або апельсинів, а також томатного соку, солодкого чаю або огіркового розсолу.

Також важливо уникати фізичних навантажень і різких рухів голови, щоб запобігти посиленню нудоти й запаморочення. У разі сильного головного болю рекомендується використовувати нестероїдні протизапальні препарати, але тільки після попередньої консультації з терапевтом.